Belediyeler, PKK ile birlikte mi hareket ediyor...

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir, Dağlıca’da ve Iğdır’daki şehit haberlerinin ardından gündeme gelen mayın ve mühimmat yığma konusunu Meclis'e taşıdı...
KARŞI GAZETE | ANKARA

PKK BU YOLLARA MAYINLARI NASIL DÖŞEDİ?


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Emir,  şu sorulara yanıt istedi:

İSTİHBARAT ZAAFİYETİNİN SEBEBİ NEDİR?

1- Yollara döşenen bomba düzeneklerinin asfaltın altına yerleştirilmesinin, zaman gerektiren bir işlem olduğu kesindir. Sözde “Çözüm” denilen süreçte hükümetiniz tarafından silah stoku yapılmasına göz yumulurken; MİT, PKK Terör Örgütü’nün bölgedeki faaliyetleri hakkında istihbarat toplamayı bırakmış mıdır? İstihbarat zafiyetinin sebebi nedir?

YOLLARIN YAPIM VE BAKIMINDAN SORUMLU OLANLAR HAKKINDA İŞLEM YAPILDI MI?

2- Bu yolları yapan firmalar, belediye yetkilileri ya da bu yolların yapımı ve bakımından sorumlu olanlarla ilgili bir araştırma, inceleme, soruşturma başlatılmış mıdır?

BELEDİYELER BU İŞE ORTAK OLDU MU?

3- Bombalar döşendikten sonra bölgedeki belediyeler tarafından yolların tekrar asfaltlandığı ve PKK Terör Örgütü tarafından döşenen patlayıcıların böylelikle kamufle edildiği iddiası doğru mudur?

4- Güneydoğu Anadolu İllerinde PKK’nın yollarda kimlik kontrolü yaptığı iddiaları üzerine bu konuyla ilgili İl Valileri tarafından herhangi bir soruşturma emri verilmiş midir? Bu konuyla ilgili herhangi bir Başbakanlık genelgeniz var mıdır?

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Belediyeler, PKK ile birlikte mi hareket ediyor..." hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete