​TEM’de faciadan dönüldü

Dilovası mevkiinde alev topuna dönen otobüste bulunan 55 yolcu ölümden saniyerle kurtuldu.
TEM Otoyolu’nun Dilovası geçişinde bu sabah bir yolcu otobüsü alev alev yanarak küle döndü. Alevleri erken fark eden şoförün dikkati olası bir faciayı önledi. Araç İçindeki 55 yolcu ön kapıdan inerek ölümden kurtuldu. Dehşet dolu anlar objektiflere yansıdı.

Olay sabah saatlerinde TEM Otoyolu’nun Dilovası Rampası’nın Körfez Köprüsü bağlantı yolu civarında meydana geldi. ŞOför ve muavin dahil 55 yolcusuyla Samsun’dan İstanbul’a giden Ali Tokgöz yönetimindeki otobüs, rampayı çıkarken bir anda arkadaki motor kısmından alev alarak yanmaya başladı.

Aracın arkasından dumanlar yükseldiğini fark eden şoför otobüsü emniyet şeridine çekti. Bu sırada alevler otobüsün arkasını dışardan tamamen sardı.

SANİYELERLE KURTULDULAR!

Şoför Tokgöz, ön kapıyı açtıktan kısa süre sonra sistemler de çalışmaz hale geldi. 55 yolcu panik halinde kendilerini dışarıya atarken, yangını görenler de hemen polis ve itfaiyeye haber verdi.

Tüm yolcular dışarı çıkıp  uzaklaştıktan sonra otobüs alev topuna döndü. Olay yerine gelen emniyet güçleri TEM Otoyolu’nun her iki yönünü de ulaşıma kapattı. İtfaiye ekipleri otobüsü söndürdüğünde ise araçtan sadece enkaz kaldı.

BİR SAAT SONRA TRAFİĞE AÇILDI

Ölen ya da yaralanan olmayan olayın ardından, yol yaklaşık bir saat sonra kontrollü olarak ulaşıma açıldı.  Yangının nedeni yapılacak teknik incelemenin ardından belli olacak.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​TEM’de faciadan dönüldü" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete