​Kaplama altınla 800 bin liralık vurgun

İstanbul'da kuyumculara 800 bin liralık sahte altın verdikleri iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı
Olay, mağdur olduklarını belirten 3 kuyumcunun polise başvurmasıyla ortaya çıktı. İddiaya göre, altın imalatı yapan İsmet B. (38) ile Emrah A. (35), kuyumculardan 800 bin liralık altın aldı. Hurda ve modeli geçmiş ziynet eşyalarından eriterek yeni ürün yapan şüpheliler, takı haline gelen ürünleri sahiplerine iade etti. 

Aldıkları ürünleri tezgahlarına koyan kuyumculardan biri, tartım yaparken bir farklılık olduğunu hissetti. Yeni gelen altınların benzerlerine göre daha hafif olduğunu gören, işyeri sahibi, ürünlerden birini incelemeye aldı. Eline aldığı yüzüğü törpüyle incelten kuyumcu, başka bir madenler karşılaşınca şaşkına döndü. Yüzüğün gümüş üzerine altına kaplanarak imal edildiğini belirleyen kuyumcu, soluğu emniyette aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü şikayet üzerine soruşturma başlattı. Farklı ilçelerdeki 2 kuyumcunun daha aynı yöntemle dolandırıldığı tespit edildi. Yakesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri kuyumcu imalatçısı İsmet B.'yi Aydın'da, Emrah A.'yı ise İstanbul'da gözaltına aldı. Şüpheliler haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Mustafa Şekeroğlu / Habertürk Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Kaplama altınla 800 bin liralık vurgun" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete