Filipinler'de tarihi anlaşma

Filipinler ordu komutanından Filipinler Komünist Partisi'nin silahlı kanadına çağrı: Hükümetle Moro İslami Kurtuluş Cephesi arasında varılan barış anlaşmasının yolundan gidin!
Filipinler'de ordu komutanı Korgeneral Rustico Guerrero, Filipinler Komünist Partisi'nin silahlı kanadına, hükümetle Moro İslami Kurtuluş Cephesi arasında varılan barış anlaşmasının yolundan gitmesi çağrısında bulundu.
      
Batı Mindanao Gücü'nün Komutanı Guerrero, Müslümanların yaşadığı ülkenin güneyinde Hristiyan nüfusun çoğunlukta olduğu Zamboanga City'de Filipinler Komünist Partisi'nin silahlı kanadı Yeni Halkın Ordusu'na çağrı yaptı.
      
Rustico Guerrero, "Toplumumuzu çevreleyen farklı meseleler konusunda endişelerimiz varsa bunları barışçıl biçimde çözeceğimizi ümit ediyoruz" dedi.
      
Guerrero, hükümetin, Yeni Halkın Ordusu ile barış müzakereleri yapmaya açık olduğunu ifade ederek, "Daima, şiddet yolunu izleyen bu kardeşlerimizin, barış yolunu deneyeceklerini umuyoruz. Umarız hükümetin barış mesajını kabul ederler. Birbirimizle savaşmaktansa barışmak daha iyi" diye konuştu.
      
Filipinler'in Mindanao adası, nüfusun büyük bölümünü Müslümanların oluşturduğu, Basilan, Lanao del Sur, Maguindanao, Sulu ve Tawi-Tawi adlarındaki beş bölgeden oluşuyor.
      
Yeni Halkın Ordusu, geçen hafta üst düzey liderlerinin ve bazı yandaşlarının yakalanması üzerine bölgedeki saldırılarını artıracağını açıklamıştı.
      
Filipinli yetkililer, 22 Mart'ta Cebu'da Filipinler Komünist Partisi'nin liderlerinden Benito Tiamzon ve Wilma Austria'yı yakalamıştı.
      
Bir diğer Filipinler Komünist Partisi lideri ve Yeni Halkın Ordusu'nun eski sözcüsünün kızı olan Andrea Rosal, Caloocan City'de tutuklanmıştı.
      
Yine Mindanao'nın kuzeyinde Yeni Halkın Ordusu'nun 72 üyesi teslim olmuştu.

    :

    :

    :

    :

    "Filipinler'de tarihi anlaşma" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ