IŞİD kolejlerinde askeri ve teorik eğitim

Irak’ın Anbar vilayetine bağlı Ramadi kentinde, IŞİD’in askeri eğitim vermek amacıyla özel okullar açtığı ortaya çıktı.
Erbil merkezli Rudaw sitesinin haberine göre, Ramadi’ye operasyon başlatan Irak ordusu kentin bir bölümünü IŞİD’in elinden aldı. Kentin bazı bölgelerinde IŞİD’e ait askeri eğitimi verilen özel okullara rastlandı.KURAN’DAN AYETLERLE

EĞİTİM VERİLİYOR

Rudaw muhabiri Neçirvan Hüseyin, sözkonusu okullarda sınıfların çoğunda 2’şer karatahta bulunduğunu bildirdi. Tahtanın birinde füze, silah, bombalı araç çizimleri bulunduğunu söyleyen Rudaw muhabiri, diğer tahtada ise anlatılan konuyla ilişkili Kuran’dan kısa ayetlerin yer aldığını ifade etti.

IŞİD ÜYELERİNİN ÇOĞU YABANCI

Rudaw’a konuşan Irak ordusu komutanlarından Salar Muhammed, kurtarılan bölgelerde IŞİD’e ait teorik ve pratik eğitim verilen alanlar gördüklerini söyledi. Muhammed, “Ramadi’de öldürülen IŞİD’lilerin çoğu yabancı; Suudi Arabistan, Tunus ve Batı ülkeleri vatandaşları” dedi.

Iraklı asker Ali Halil ise, “Yabancı örgüt mensuplarının buralarda bu kadar rahat barınması, Ramadi halkının onlara olan desteğini gösteriyor” şeklinde konuştu. Geçen Salı günü ordu ve milisler kenti kurtarmak için operasyon başlatmıştı. Kentin büyük bir bölümünün örgütün kontrolünde olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Sputnik.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD kolejlerinde askeri ve teorik eğitim" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete