Eğitimde büyük kaos

Uyum programı çerçevesinde okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri ilk derslerine dün başladı. Skandallarla dolu liselere geçiş sınavında tercih problemleri henüz çözülemedi. Eğitim hayatına 15 Eylül'de başlayacak öğrenciler ve aileleri sıkıntılı.
40 bin öğrenci İmam Hatip Liseleri'ne otomatik olarak yerleştirilmesinin ardından nakiller için Milli Eğitim Bakanlığı velilere ek süre tanındı.

Nakil başvurularında üçüncü haftaya girilmesine rağmen devlet okullarında binlerce boş kontenjan var.
'İMAM HATİP'E GÖNDERMEMEK İÇİN ÖZEL OKULA VERECEĞİM'

Tarafın haberine göre; Sütlüce'de oturan İlhan Efe isimli velinin çocuğu Güner Akın Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne kaydedildi.

Çocuğunu İmam Hatip'e göndermek istemediğini söyleyen Efe şöyle konuştu: "İlk hafta Dilnihat Özyeğin Anadolu Meslek Lisesi için başvuruda bulundum. Fakat aradan zaman geçti. Sonuçlanması gerekiyordu ama henüz sonuçlanmadı. Biz de her hafta gelip bakıyoruz. Kontenjan açılmazsa eğer bir sonraki hafta Beyoğlu Fındıklı Lisesi'ni ve Kurtuluş Lisesi'ni deneyeceğiz. Hiçbiri olmazsa mecburen özel okula göndereceğim. Çocuğumun iyi bir geleceği olsun istiyorum."

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız bir açıklama yaparak, "Bildiğiniz gibi nakil süreci şu anda devam ediyor. Bu nakil sürecinde çocuklarımız puanlarının tuttuğu, zaten okullarımızın taban puanları belli oldu, yerleri tercih etme imkanları var. Her hafta nakilden dolayı da kontenjan oluşuyor. Çocuklarımız kendi okullarına geçebilecekler. Şu anda bir sıkıntı yok" diye konuştu.



    :

    :

    :

    :

    "Eğitimde büyük kaos" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete