close

Son dersini verip cezaevine girecek

Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, 27 Kasım tarihinde “Evren ve Evrim” konulu son dersini verdikten sonra cezaevine girecek.
Prof. Dr. Rennan Pekünlü hakkında, baş örtülü öğrencilere Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarını hatırlattığı için 'eğitim ve öğretimi engelleme' gerekçesiyle 2012 yılında İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı. Prof. Dr. Pekünlü'ye 4 ay 10 gün hapis cezası verildi.

Prof. Dr. Pekünlü, 27 Kasımda “Evren ve Evrim” konulu son dersini verdikten sonra cezaevine girecek.

Prof. Dr. Rennan Pekünlü, 27 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da Bornova Büyük Park içinde yer alan Evlendirme Dairesi’nde “Evren ve Evrim” konulu son dersini verecek ve aynı gün öğleden sonra da Foça Açık Cezaevi’ne teslim olacak.

AİHM KARARI BEKLENİYOR

Ege Öğretim Elemanları Derneği adına bir açıklama yapan Prof. Dr. Can Ceylan, “Prof. Dr. Rennan Pekünlü hakkında verilen mahkumiyet infazının, şikayetçi öğrencinin hak kaybına uğramadığını gösteren yeni kanıtlar doğrultusunda, tedbiren ve acilen durdurulmasını, yargılamanın adil koşullarda yeniden yapılmasını talep ediyor ve bekliyoruz” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Son dersini verip cezaevine girecek" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ