AKP Cemaat'in bankasını batırmaya kararlı!

AKP Cemaat'in bankasını batırmak için şimdi de bu yolu deniyor.
17 Aralık operasyonu sonrası hükümetle Gülen cemaati arasındaki gerginlikte spekülasyonlara maruz kalan Bank Asya’ya bir şok da SPK’dan geldi.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) son dönemde sert fiyat hareketlerine sahne olan Bank Asya hisselerine brüt takas uygulaması getirdi. Cemaate yakınlığıyla bilinen Bank Asya’nın hisseleri yabancı ortak görüşmeleri sonrası hızlı yükselmişti. SPK’nın kararına göre elinde parası olmayan hisse alamayacak, kredi kullanarak alım satım yapılamayacak. Bu da hisse açısından likiditeyi azaltacağı için yüksek volatilitenin önüne geçiyor. Analistler kararın etkisiyle banka hisselerinde işlem hacminin ve likiditenin azalmasını bekliyor. Bank Asya ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

QATAR ISLAMİC BANK İLE ORTAKLIK
SPK, Bank Asya’nın, Qatar Islamic Bank ile ortaklık görüşmelerine başladığını açıklamasının ardından hisselerde yaşanan hareketi incelemeye aldı. Yatırımcıyı korumak adına getirilen uygulama, ortaklık görüşmeleri sonuçlanıncaya ya da hisse hareketleri normalleşinceye kadar devam edecek. Kurum, ayrıca hisseleri açığa satış ve kredili işlemler listesinden de çıkardı. Açığa satış işlemi, sahip olunmayan hissenin satılmasını ya da satışına ilişkin emir verilmesini ifade ediyor. Satışa ilişkin takas yükümlülüğünün ödünç alınan sermaye piyasası araçları ile yerine getirilmesi de açığa satış sayılıyor.

    :

    :

    :

    :

    " AKP Cemaat'in bankasını batırmaya kararlı!" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ