Dolardaki gevşeme ne kadar sürecek?

Fed sonrası 2.97’nin altına gevşeyen doların kısa vadede tekrar yükselişe geçmesi bekleniyor.
Dolar / Türk Lirası kuru, dün Fed’in açıklamalarının ardından 2.97 seviyelerine kadar düştü. Ancak bu seviyelerde tutunamayan dolar yine karar öncesi duruma geri dönerek 3 lira düzeyinde yatay seyre başladı.

Bununla birlikte dolardaki yükselişte Fed’in faiz kararı gerginliğinin yanısıra en önemli etkenlerden biri olarak yurtiçi siyasi dinamikler gösteriliyordu.

Uzmanlar, siyasi belirsizlik nedeniyle dolar 3’ün altında tutunamadığını belirtti. Bununla birlikte uzmanlar, iç dinamiklerden kaynaklı doların kısa vadede yükselişini sürdürebileceğine işaret etti.

“Dolar için tam düşüyor diyemeyiz” diyen Alan Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Karabulut, buna neden olarak, “Çünkü dünkü olumlu habere rağmen ciddi gevşeme göremedik. 3’ün altında bir tutunma göremedik. Aşağıya yönlü hareket piyasada alım fırsatı olarak değerlendirildi” dedi.

Bunun daha çok Türk Lirası tarafındaki stresten kaynaklandığını vurgulayan Karabulut, “Bu şunu gösteriyor ki Fed’den faiz adımının gelmesi halinde dolar/TL’de yukarı yönlü ciddi bir hareketin olması beklenebilir. Şu an zaten faiz adımından önceki seviyelere yakınız. Şu aşama bizlere gösteriyor ki 3’ün üzerinde tutunmaların olmaması, doların 3.0650 seviyelerine doğru bir ani hareketlerin olacağını göstermekte. Orta uzun vadede de 3.0650-3.35 bandına doğru bir hareketin olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Dolardaki gevşeme ne kadar sürecek?" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete