Diyanet’ten mahkumlara ilginç yarışma

Diyanet İşleri Başkanlığı “mahkumları topluma kazandırma ve yaşam sevinçlerini diri tutma” amacıyla ilginç bir yarışma düzenledi.
Diyanet’in düzenlediği yarışmayı kazanan mahkum tahliyesinin ardından umreye gönderilecek. Yarışma mahkumlara verilecek kitaplardan sorulacak sorular çerçevesinde sınav biçiminde yapılacak.

Diyanet, mahkumlar arasında “umreli dini bilgi” yarışması düzenleme kararı aldı. 31 Mart’ta yapılacak yarışmaya, 355 cezaevinde bulunan 178 bin mahkumdan isteyenler katılabilecek. Yarışmada ilk 3’e girenler umreye götürülecek. Diyanet’in Adalet Bakanlığı’yla işbirliği çerçevesinde yapılan çalışmaya, işlediği suç ayrımı gözetmeden tüm mahkumlar katılabilecek.

YAŞAM SEVİNÇLERİNİ DİRİ TUTMAK İÇİN

Mahkumlar, yarışmayı kazandıkları taktirde tahliye olduktan sonra kendileri umreye gidecek ya da bu haklarını bir yakınlarına devredebilecekler. Diyanet yetkilileri konuyla ilgili olarak, “Diyanet olarak 50 yıldır cezaevlerinde de hizmet veren bir kurumuz. İstiyoruz ki mahkumlar da yeniden topluma kazandırılsın. Yaşam sevinçlerini, hayata bağlılıklarını ve umutlarını dinç tutsunlar. Bu amaç çerçevesinde böyle bir yarışma düzenledik.” dediler.

Kaynak:sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Diyanet’ten mahkumlara ilginç yarışma" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete