close

Erdoğan yine çok kızacak! ​Der Spiegel: Erdoğan Devletinde yeni Padişah

Alman Der Spiegel Dergisi, daha önce Gezi olaylarında yaptığının aynısını yaptı ve Türkçe özel bir bölüm hazırladı.
Almanya’nın ünlü haber dergisi Der Spiegel, tarihinde ikinci kez Türkçe bölümle yayınlanıyor.

Pazartesi günü piyasaya çıkacak olan dergi, Gezi olayları sırasında yaptığı Türkçe bölümlü dergiyi, bu kez Recep Tayyip Erdoğan ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırladı.

Türkiye’deki gelişmeleri, uzman muhabirleri ile takip edebilen ender yayınlardan olan Der Spiegel, Gezi Direnişleri döneminde de habercilikte oldukça etkin olmuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, Almanya’da seçimler sürerken 16 sayfalık özel ek çıkaran dergi, “Erdoğan Devleti/ Türkiye, artık özgür kalabilecek mi?” başlığını kullandığı bölümde geniş analizler, haberler, görüşler ve yorumlar yayınlıyor.

Dergide, Almanya’da oy veren Türkler’in, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili görüşleri de geniş yer alıyor.

YENİ PADİŞAH

Derginin, bu bölüm için hazırladığı başyazının konusu ise; “Yeni Padişah”… Yazıda özetle şöyle deniliyor;

“Türkiye’nin başbakanı Erdoğan, demokratik reform vaadleriyle yola koyuldu ancak eski dönemin seçkinleriyle ve Gezi Parkı direnişçileriyle mücadelesinde bir padişaha, hükümdara dönüştü. Şimdi kendini cumhurbaşkanı seçtirmek niyetinde. Bu sefer de, despotluğa mı oynuyor?

Keskin nişancılar çatılarda bekliyor, büyük bir kitlenin ay yıldızlı kırmızı bayraklar salladığı meydanın üzerinde helikopterler daireler çiziyor. Yozgat’a Anadolu’nun merkezindeki bu küçük şehre İstanbul’dan, Ankara’dan, Karadeniz’den, binlerce insan akın etmiş.

Cayır cayır yakıcı sıcakta saatlerce beklemişler, onu karşılamak için. Hep bir ağızdan söylüyorlar, hoperlörlerden, karşıladıkları insanın seçim kampanyasının marşı çalıyor gümbür gümbür: ‘Halkın adamı Recep Tayyip Erdoğan’. Başbakan sahneye adım atıyor ve başörtülü kadın ağlamaya başlıyor, sakallı erkekler dizlerinin önüne çöküyor.

Erdoğan kollarını kaldırıp haykırıyor, ardından sesler yükseliyor ‘Tayyip senin için ölmeye hazırız’.

Türkiye’de bir seçim mücadelesi var ama bu ifade bile burada olanları anlatmaya yetmiyor. İşte bu yüzden Erdoğan kampanyasına ‘İstiklal Savaşı’ adını takmış. Ordularıysa onu cumhurbaşkanı yapacak seçmenleri.”

Dergi, ayrıca Almanya’da Tayyip karşıtı oy veren ve onu destekleyenlerin de çeşitli görüşlerine yer verdi. (EDK)

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan yine çok kızacak! ​Der Spiegel: Erdoğan Devletinde yeni Padişah" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ