'Kadir Abi'lerini de 'Ak'ladılar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kamuyu 400 milyon dolar zarara uğrattığı iddia edilen davadan beraat etti.
Konuya ilişkin Atilla Kart’ın yaptığı açıklamalar ise beraatin nasıl gerçekleştiğini gözler önüne serdi.

Bağcılar-Başakşehir metro hattında 400 milyon dolarlık usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan davada karar duruşması bugün görüldü. İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi, Kadir Topbaş ve diğer 14 sanık hakkında beraat kararı verdi.

400 MİLYON DOLAR

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Atilla Kart, “davayı Müşteki sıfatıyla takip eden Cemal Acar’ın hazırlamış olduğu 48 sayfalık Bilirkişi Raporuna itirazları içeren dilekçedeki bilgi ve bulgulara göre; resmi fizibilite bilgileri de gözönüne alındığında doğmuş olan kamu zararı asgari şartlarda 400 Milyon Dolar seviyesindedir” dedi.

‘KADİR ABİ’ DİYEN BİLİRKİŞİLER

Duruşmalarda neler yaşandığını anlatan Kart, şu ifadeleri kullandı:

10 Mart tarihli duruşmada, 5 kişilik bilirkişi heyetinden Prof. Dr. A. Caner Yenidünya dışındaki 4 kişi hazırdı. Bilirkişiler, kendilerinin düzenlemiş oldukları raporla ilgili olarak dinlendiler.

BİLİRKİŞİLER TOPBAŞ'LA ÖZDEŞLEŞMİŞTİR

Mahkeme yargıcının, müşteki ve sanıklar vekillerinin sorularını cevaplandırdılar.  Davanın teknik ve hukuki değerlendirmesini şimdiki hal bir tarafa bırakarak ifade ediyoruz; Bilirkişiler, kendilerini adeta İBB Başkanı Kadir Topbaş’la özdeşleştirmişlerdi.

O’nu temsil ediyor gibiydiler. Meramlarını anlatırken “Kadir Abi” diyorlardı. İşin 9-10 yılı bulmasının gerekçesi olarak da; yeraltında ortaya çıkan tarihi eserlerin,  anlamsız bir şekilde işin uzamasına yol açtığını ifade ettiler. Tatminkar, somut ve tutarlı açıklamalar getiremediler.

Bir diğer önemli tespit; 5 kişilik bilirkişi heyetinden 3 kişinin, Kadir Topbaş ya da İBB ile ilgili kritik olaylarda 3. kez bilirkişi olarak görev yaptıkları ortaya çıktı.

AKLAYACAK ŞEKİLDE RAPOR DÜZENLENDİ

İETT’nin Levent arsası ve 350 otobüs alımı davalarında da, 3 bilirkişinin yine görev yaptıkları ve  Kadir Topbaş’ı aklayacak şekilde rapor düzenledikleri anlaşıldı.

'BÖYLE BİR YARĞI KARARI YOK'

Mahkeme yargıcı; bilirkişilerin görevi kötüye kullandıklarına dair bir yargı kararının mevcut olmadığından söz ederek ; hem kendisinin çekilmesini ve hem de bilirkişilerin reddini gerektiren bir durumun olmadığını ara kararıyla zapta bağladı ve sonuçta Kadir Topbaş ve arkadaşlarının beraatlerine karar verdi.

“Türkiye’de  Anayasal sistem; Siyasi İktidar tarafından kuşatılmış durumdadır” diyen Atilla Kart, “Yargı artık ‘maddi gerçeği’ arama , bu gerçeğe ulaşma misyonundan büyük ölçüde uzaklaşmıştır” ifadelerini kullandı.

    :

    :

    :

    :

    "'Kadir Abi'lerini de 'Ak'ladılar" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ