'Makul' Sorular

AKP hükümeti her ne kadar yolsuzluk dosyasını 'sıfırladığını' zannetse de, ortada sıfırlanmayan ve asla sıfırlayamayacakları gerçekler var. İşte o gerçekler çerçevesinde 'Makul' sorular...
KARŞI GAZETE | ANALİZ HABER

HSYK seçimlerinden sonra AKP hükümeti sanki bir şeyden telaş edercesine (halbuki ak olduklarını söylüyorlar) panik atak refleksi göstererek hiç vakit kaybetmeden yeni bir yargı paketini meclise getirerek yasalaştırdılar. 

AKP hükümetinin getirmiş olduğu bu yargı paketinin içeriğinde ise ‘polis devleti’ni andıran maddeler gündeme oturdu. 

Polis devletini andıran bu maddeler için AKP önce ‘Alman polis modeli’ dedi, daha sonra da ‘Makul şüpheli’ tanımını ortaya atarak durumun vahametini kendi elleriyle gözler önüne serdiler.
Almanya’nın birçok kuruluşu tarafından ‘Bu Alman polis modeli değil, olsa olsa Nazi modeli’ yorumlarının getirildiği Yeni Yargı Paketinin tartışıldığı bu günlerde ise tarihe ironik bir not düştü.

17 Aralık zanlılarına takipsizlik kararı verilerek yolsuzluk dosyası ‘sıfırlandı’. 

Gerçi ‘Kara’ icraatlarını ‘Ak’ tanımı altında çerçeveleyerek varlığını ironi halkasında sürdüren AKP’nin birbiriyle çelişen tavırlarına şaşırmakta abes. Zira DNA’ları bu: Ak(Kara) Parti.

Tüm bu yaşanalar ve hükümetin yeni çıkardığı yargı paketi çerçevesinde yaşananları ele aldığımızda;

1)    17 Aralık operasyonu sonrası TV kanallarında ‘Neye imza attıysam Erdoğan’ın talimatıyla imza attım’ diyerek suçunu kamuoyu önünde itiraf eden Erdoğan Bayraktar ‘Makul şüpheli’den öte bir şüpheli değil de NEDİR?

2)    Memur Teoman’ın ifadeleriyle doğruluğu ortaya çıkan ses kayıtlarında “Memurla O...PUNUN bahşişini önden verin” sözlerinin sahibi ve rüşvet halkasının kilit ismi Reza Zarrab ‘Makul şüpheli’den öte şüpheli değil de NEDİR?

3)    Evlerinde çıkan kasa kasa paralar için önce  “Onları ‘paraleller’ koydu” deyip, 17 Aralık dosyasının kapatılmasıyla ‘Paralar sahiplerine teslim edilecektir’ kararının muhatabı Bakan çocukları ‘Makul şüpheli’den öte şüpheli değil de NEDİR?

4)    FED’in Ziraat Bankasına başlatmış olduğu ‘Kara Para’ soruşturması ve uyguladığı yaptırımlarla kamuoyu nezdinde yasal zemine oturan (Her ne kadar Türkiye’de hukuk katledilip iddialardan öteye geçemese de) “Kara para aklama” yolsuzluğunun 17 Aralık dosyasından karşılığı RezaZarrab ‘Makul’ şüpheliden öte şüpheli değil de NEDİR?

5)    17 Aralık operasyonundan sonra meclis grup toplantısında ‘benim kriptolu telefonlarımı dinlediler’ diyerek konuşmaların doğruluğunu kabul eden ve  daha sonra da Almanya’nın ‘evet dinledik’ açıklamasından sonra ‘Büyük devletlerin dinlemesi gayet normal’ diyen Erdoğan, yeni yargı paketine göre ‘Makul Şüpheli’den de öte bir şüpheli olmuyor mu?

Bu fotoğrafa baktığımda, tamamen antidemokratik bir uygulama olan ve birçok uzmanın ağız birliği ile ‘Darbe dönemlerinin aynısı’ diye tanımladığı Yeni Yargı Paketinde ‘Makul şüpheli’ tanımlamasından da fazlasına sahip olan 17 Aralık yolsuzluk dosyasının zanlılarına takipsizlik kararı verilerek dosya kapatılıyor.

Aklıma Alanis Morissette–Ironic adlı şarkısındaki “It's a deathrow pardon two minutes too late (Bu iki dakika gecikmiş idam affıdır ) “ sözü geliyor. 
Yanisi, istediğiniz kadar hukuku katledin, antidemokratik uygulamalar ortaya koyun farketmez, bu halk bir kere yolsuzluğunuzu gördü. 

Hem de bütün çıplaklığıyla… 

Özetle, bu YOLSUZLUKLARI  ve hukuksuzlukları yaptığınız dakikadan itibaren bir önceki dakikanıza göre ‘suçlu’ gömleğinizi giymiş OLDUNUZ. İstediğiniz kadar dosyaları kapatmak için tüm gayretinizi sarf edin, siz zaten suça bulaştığınız andan itibaren affınıza geciktiniz!

ANALİZ HABER | KARSİGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "'Makul' Sorular" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete