Necdet Özel: Çözüm süreci ile ilgili bizim görüşlerimiz alınmadı

Çankaya Köşkü’ndeki 30 Ağustos resepsiyonuna katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, çözüm süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Çözüm sürecinin yol haritasını bilmediklerini, çalışmanın içerisinde olmadıklarını özellikle vurguladı. Kırmızı çizgilerinin ‘ülkenin bütünlüğü' olduğunu söyledi. Resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Orgeneral Necdet Özel, "Kırmızı çizgiler aşılırsa gereğini yapacağımızı söyledik, gereğini de söyleriz. 30 senedir bu mücadeleyi biz yürütüyoruz.

"ÇÖZÜM SÜRECİ ÇALIŞMASININ İÇİNDE YOKUZ, YOL HARITASINI BİLMİYORUZ"

Hükümetin bir politikası var, o politika yürüyor. Biz, çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz, o çalışmanın içinde yokuz. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çalışmanın kamu kuruluşlarına gönderileceğini söylemişti, ancak henüz bize bir şey gönderilmedi.

Görürsek biz de görüşlerimizi söyleriz. Analar ağlamasın diyorlar. Biz de aynı şeyi söylüyoruz." ifadelerini kullandı. Gazetecilerin,TSK'nın kırmızı çizgileri konusunda ne tür birdeğişiklik olduğu sorusuna "Nüans farklılıkları var." dedi.

BELGESİZ İŞLEM YAPMAYIZ

Necdet Özel, ‘paralel yapı' iddiaları konusunda TSK'nın bilgi ve belgeyle çalıştığının altını çizdi. Hukuk vurgusu yapan Özel şöyle konuştu: "Türk Silahlı Kuvvetleri, elinde bilgi ve belgeyle çalışır. MİT ve Emniyet'ten belge istedik, ama bize şu ana kadar bilgi, belge gelmiş değil. İmzasız ihbar mektuplarıyla işlem başlatamayız. Türk Silahlı Kuvvetleri hukukun üstünlüğüne inanır, buna göre gereğini yapar."

YAŞ öncesi MİT'in askere, ‘paralel generaller' listesi verdiği, TSK'nın da cevaben, "Hukuksuz işlem yapmayız." dediği kamuoyuna yansımıştı. TSK ayrıca, bu süreçte hükümete yakın medyada yeralan ‘paralel temizlik' haberlerine de tepki göstermişti.

Genelkurmay Başkanı, bedelli konusunda kendilerinin herhangi bir çalışma yürütmediğini anlattı. Yargıtay'ın 1 Eylül'deki ‘Adlî Yıl Açılış Töreni'ne katılıp katılmayacağı yönündeki soruları da cevaplayan Orgeneral Özel, o tarihte İstanbul'a gideceğini, ancak akşam düzenlenecek resepsiyona katılmayı planladığını belirtti. Balyoz Davası'ndaki tahliyeleri de değerlendiren Özel, "Anayasa Mahkemesi kararını verdi, arkadaşlar özgür. Benim için önemli olan onların özgür olması. Şu an çok rahatım ama davalar henüz sonuçlanmadı. Eğer beraat olursa daha çok mutlu olacağım. Şimdi dileğim beraat olması, dosyanın kapanması önemli." dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Necdet Özel: Çözüm süreci ile ilgili bizim görüşlerimiz alınmadı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete