PTT Genel Müdürü, önce Tenis Federasyonu Başkanı sonra Danıştay üyesi oldu

PTT Genel Müdürü ve Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, hakkındaki yolsuzluk iddialarına rağmen, yüksek yargı mensubu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Danıştay üyeliğine atanan Tural hakkındaki yanıtlanmayan iddiaları hatırlatmak da sorumlu gazetecilere düştü...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

PTT Genel Müdürü ve Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, hakkındaki yolsuzluk iddialarına rağmen, yüksek yargı mensubu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Danıştay üyeliğine atanan Tural hakkındaki yanıtlanmayan iddiaları hatırlatmak da sorumlu gazetecilere düştü...

Karşı Gazete'nin yayınladığı 20 Eylül 2014 tarihli bu haberi hatırlatıyor, yetkililerden kamuoyu adına açıklama bekliyoruz....

İŞTE DANIŞTAY ÜYESİ TENİSÇİ PTT GENEL MÜDÜRÜ HAKKINDAKİ İDDİALAR...

İddiaya göre her şey, PTT Genel Müdürü Osman Tural'ın 2008 yılında, Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu'na girmesi ve 2012’de başkan olmasıyla başladı.

Federasyon'un 15 kişilik yönetim kurulunda, yaklaşık 10 bürokrat var. Bu isimlerin hemen hiçbir tenis organizasyonuna katılmadığı, Türkiye'de tenis sporunun sadece 4-5 kişilik dar bir kadro ile yönetildiği öne sürülüyor.

TOPBAŞ’IN TENİS OYNAMAYAN YEĞENİ, YÖNETİM KURULUNDA

Karşı Gazete'nin ulaştığı bilgiye göre Federasyon Başkanı Osman Tural, yönetim kuruluna seçildiği tarihten bu yana, yani sadece 5-6 yıldır tenis oynuyor.

Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Dönmez, eski oyuncu ve tenis akademisi sahibi. Kendi adına, sürekli aynı otelde turnuvalar düzenleyip, para kazandığı ve otele de para kazandırdığı öne sürülüyor.

Asbaşkan Cengiz Durmuş'un da iki çocuğu tenisçi. Kendisi de tenis oynuyor.

Erkan Naibi, Taç Spor'un sahibi Mahmut Naibi' nin oğlu ve Taç Spor Koordinatörü.

Turhan Topbaş... Kadir Topbaş' ın yeğeni. Şimdiye kadar tenis raketini bile eline almadığı iddia ediliyor.

OTEL KAZANSIN DİYE TURNUVA SİSTEMİ DEĞİŞTİRİLMİŞ!

15 kişilik yönetim kurulunda etkili olan bu isimlerin, federasyonu sadece kendi çıkarları için kullandığı, hatta Türkiye'deki turnuva sistemini 2010 yılında değiştirerek, para kazanabilecekleri bir sistem getirdikleri ileri sürülüyor.

YOLSUZLUK SİSTEMİ NASIL İŞLİYOR?

Türk tenisini yöneten yönetim kurulu üyelerinin de turnuva organizatörü, kulüp sahibi, çocukları tenis oynayan kişiler ve bürokratlar olması nedeniyle, sistem bu üyelerin amaçlarına göre şekillendirilmiş.

AVRUPA SİSTEMİ TERK EDİLMİŞ

Klasman ve müsabaka talimatında 2010 yılında değişiklik yapılmış. Türkiye'nin üye olduğu Avrupa Tenis Birliği ve Uluslararası Tenis Federasyonu’nun düzenlemelerine aykırı şekilde tek klasman ve lig usulü turnuva sistemine geçilmiş.

Böylelikle 'yenilenlerin elendiği' sistem kaldırılarak, oyuncuların mümkün olduğu kadar uzun süre - seçilen- otelde konaklaması ve çok para harcaması sağlanmış. İddiaya göre yönetim kurulu üyelerinden Gökhan Dönmez ve eski ortağı böylece hep aynı otelde turnuva düzenleyerek para kazanmış ve birilerine kazandırmış!

TURNUVANIN YAPILACAĞI OTEL HANGİ MEVZUATA GÖRE BELİRLENİYOR?

Federasyonun turnuva, seminer gibi organizasyonları hizmet alımı yoluyla yaptığı ancak bu işlem için ilan ve ihaleye çıkmadığı öne sürülüyor. Hep aynı şirkete verilen organizasyon işinin sporculara da bazı dayatmalar getirdiği yine iddialar arasında.

SPORCULAR, TURNUVA ÜCRETİNİ FEDERASYONA DEĞİL ORGANİZATÖRE ÖDÜYOR

Federasyon tarafından düzenlenen turnuvalarda katılım ve konaklama ücreti ile turnuva yerinin, sadece Gökhan Dönmez tarafından belirlendiği ayrıca katılımcıların turnuvanın yapıldığı otelde kalmaya zorlandığı da öne sürülüyor.

OTEL ÜCRETİ BİLE ORGANİZATÖRE ÖDENİYOR

Ayrıca hem katılım ücreti hem de konaklama ücreti, yönetim kurulu ile bağlantılı organizatöre ödeniyor. Böylelikle, rant artıyor. CHP'li Aykut Erdoğdu'nun ortaya koyduğu bu akıl almaz iddialara, Tenis Federasyonu'ndan yanıt bekleniyor.

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM



    :

    :

    :

    :

    "PTT Genel Müdürü, önce Tenis Federasyonu Başkanı sonra Danıştay üyesi oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete