Selçuk Üniversitesi'nde akademisyene soruşturma

Bildiriye imza atan, daha sonra geri çeken SÜ öğretim üyesi Doç. Nezir Akyeşilmen hakkında soruşturma başlatıldı.
"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiriye imza atan ve daha sonra desteğini geri çeken Selçuk Üniversitesi(SÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen hakkında soruşturma açıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "11 Ocak 2016 tarihinde 'Bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak bu suça ortak olmayacağız' başlığı ile internet ortamında yayımlanan bildirinin, devletin teröre karşı mücadelesini 'katliam' ve 'kıyım' olarak imzalayan bir grup akademisyen arasında bulunan SÜ öğretim üyesi hakkında Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'nun maddelerine aykırı davranış suçundan soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine imza atmış, 13 Ocak'ta ise barışa hizmet etmediği gerekçesiyle imzasını geri çektiğini açıklamıştı.

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi adıyla 1128 akademisyenin imzaladığı bildiride, güvenlik güçlerinin terörle mücadele çalışmaları ve sokağa çıkma yasakları gösterilerek "kasıtlı ve planlı kıyım yapıldığı" iddia edilmişti.

Kaynak: haberturk.com


    :

    :

    :

    :

    "Selçuk Üniversitesi'nde akademisyene soruşturma" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete