İMKB’de dün neler oldu?

27 Kasım 2015 - 07:38
Bakalım dün İMKB’de  (İnsana Mahsus Kıymetler Borsası) neler neler olmuş?

Gözaltı piyasasında işlem gören “Türk Hava Sahası” hisse senedinde işlem yapan Rus Aracı Kurumuna gerekli uyarılar yapıldıktan sonra, hala belirlenen sınırlamalara rağmen manipülatif işlemlerinde devam etmesi üzerine işlem yasağı getirildi ve bu işlemleri yapan kişiler Borsadan men edildi. Rus Aracı Kurum, konuyu “Dünya Borsalar Birliği”ne götüreceğini söyleyerek sert açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar üzerine Borsa’da ciddi kayıplar yaşandığı görüldü.

Bu olayın ardından “Provokatör-100” endeksi tüm çabalara rağmen sabit kalırken, “Diğer yüzde 50” hissesinde manipülatif hareketler bekleniyor.

Jöle-10, Jöle-30 ve Jöle-50 endeksleri karışık seyrediyor.

“Vadeli Yusuf Yusuf Piyasası” eksi açıldı, şu anda dalgalı bir seyir gösteriyor.

“İMKB- Gaz Endeksi”  tarihinin en yüksek seviyelerinde… Kış ortasında gazsız kalma ihtimali bile, gaza gelen endeksteki dalgalanmaya engel olamadı.

“Yandaş-50 endeksi” 2003 yılından beri ilk kez bu kadar çok hareketli.

“Yalaka-30 endeksi” yapılan son açıklamalarla aşırı yükselişler yaşansa da, şu anda sakin görünüyor.

“Cemaat Medyası” hisselerinde satışlar yoğun.

"Kadına Şiddet" hissesindeki yükseliş tüm çabalara rağmen durdurulamıyor.

 “Gözyaşı” hissesinin tahtasında halka arz edilmemiş payların yoğun şekilde satıldığı gözleniyor. Kamuoyuna açıklanmamış özel bir durum olup olmadığı konusunda şirketten hala bir açıklama yok.

 “Cumhuriyet değerleri” hissesinde “açığa satış kuralları” dışında açık satış yapmaya çalışan bir grubun tespit edilmesi sebebiyle, tahtada dünkü işlemler iptal edildi. Tahtada açığa satışın yasaklanması kararı çıkabilir. Hissedeki düşüşten endişeli olan vatandaş, CHP ve MHP Aracı Kurumlarından alışların gelmesini bekliyor ama bu Aracı Kurumlardan hala tık yok.

Ve son olarak İnsana Mahsus Kıymetler Borsası’nda paranın değil, insanlığın değer kaybediyor olması endişe ile seyrediliyor.  Yapılan resmi açıklamalara rağmen,  insanlığın değer kaybı hala önlenemiyor. Yatırımcılar kızgın ve tedirgin.

    :

    :

    :

    :

    "İMKB’de dün neler oldu?" hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI
    https://twitter.com/KarsiGazete