İş İlanı: Harem elemanları aranıyor!

11 Mart 2016 - 09:38
Kurulması düşünülen bir Harem için, ismi gizli tutulan bir danışmanlık şirketi aracılığıyla aşağıdaki niteliklere sahip elemanlar aranmaktadır:

Harem Ağası: 20-45 yaşları arasında, daha önceden hadım olmuş ya da kendi rızasıyla hadım olmayı kabul edebilecek, tercihan Mısır ya da Sudan vatandaşı, iri yapılı, bakımlı, namuslu, haremdeki kızlara gözü gibi bakacak, onlara yan gözle bile olsun bakmayacak ve yavşamayacak, aralarındaki sorunlara müdahale edecek, onları çözmeye çalışacak, sorun çıkarmaya devam edenleri çuvala koyup Sarayburnu’ndan atabilecek, Hanım Sultanla iyi geçinecek, içeride olup bitenleri ona anında bildirebilecek, görevine sağdık.
Üç aylık deneme süresinden sonra, adaylar arasından yapılacak seçimle “Kızlar Ağası”, ”Saray Ağası”, “Saray Kethüdası”, “Başkapı Gulamı”, “Ortanca” ve “Nöbetçi Kalfa” pozisyonlarına atamalar yapılacaktır.

Cariyeler: Yaş olarak kesin bir şey söylemiyoruz ama genç olsun tabi, diri olsun, etli butlu olsun, ama tercihe göre kilo alıp vermeye müsait bir fiziği olsun, sesi güzel olsun, dans etmeyi bilsin, işveli, cilveli, tatlı dilli, güler yüzlü, güzel yüzlü, bir bakışta adamın aklını başından alacak kadar güzel olsun. Nakış bilsin, dikiş bilsin, az konuşsun, çok iş yapsın, yemek yapmayı bilsin. Adet yerini bulsun diye yabancı memleketlerden olsun, Rus olabilir mesela, ne bileyim işte dünya üzerinde nerede güzel kadın yaşıyorsa o memleketten olsun.Türk de olabilir; gelsin, konuşuruz. Ağzı sıkı olsun, dedikodu yapmasın, ama gerektiğinde Hanım Sultan’a her haberi uçuruversin. Doğurgan olsun, Harem sahibinin isteklerini layığıyla yerine getirsin, halvete girmek için sabırla beklesin, giremezse de üzülmesin, çünkü Harem’de yapacak çok iş var.

Öğrenmeye hevesli olsun. Din değişimi yaşanacağı için, Harem’de kendisine din eğitimi verecek kişilere saçma sapan sorular sormasın. Yalnızlığa alışkın olsun, klostrofobisi olmasın, çünkü uzun yıllar dışarı çıkmadan yaşayacağı için Harem’de huzursuzluk falan çıkarabilir. Harem sahibine karşı işveli, kalan erkeklere ve Harem Ağalarına karşı edepli olsun. Gerektiğinde çuvala konup denize atılma ihtimaline karşı tevekkül sahibi olsun. Kıskanç olmasın, kıskançsa da içinde tutsun. Gerektiğinde Harem dışından biriyle evlendirilmek istendiğinde sesini çıkartmadan kabul etsin. Ne denilirse yapsın yani.

Üç aylık deneme sürecinden sonra yine Cariye adayları arasında yapılacak seçimle “Kahya Kadın”, “Çaşnigir Usta”,” İbrikdar Usta”, ”Kutucu Usta”, “KilerciUsta”, “Katibe Usta” pozisyonlarına atamalar yapılacaktır.

Başvurmak isteyenlerin fotoğraflı bir öz geçmişleriyle .... adresine şahsen başvurmaları gerekmektedir.Başvurular gizli tutulacaktır.

    :

    :

    :

    :

    "İş İlanı: Harem elemanları aranıyor!" hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI
    https://twitter.com/KarsiGazete