J.K. Rowling'den yeni dizi sürprizi!

J.K. Rowling'in Bir Romanı Daha Dizi Oluyor...
BBC’den üç bölümlük The Cuckoo's Calling uyarlaması geliyor.
 

Tüm dünyada çoksatanlar arasına giren, uyarlandığı filmleri gişe rekorları kıran Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling; 2013 yılının Nisan ayında Robert Galbraith takma adıyla “The Cuckoo's Calling” isimli bir dedektiflik romanı yayımlanmış, çok geçmeden kendisine ait olduğu ortaya çıkan bu eser büyük ilgi görmüştü. Yazarın romanlarından The Casual Vacancy’nin HBO ve BBC ortaklığında mini dizi olacağının duyurulmasından aylar sonra, The Cuckoo's Calling’in de televizyon ekranlarına arz-ı endam edeceği ortaya çıktı. Bronte Film yapımcılığında roman, üç bölümlük mini dizi olarak BBC’ye uyarlanacak.
 
Mini dizi, eski bir asker olan ancak şu an özel dedektiflik yapan Cormoran Strike karakterini merkeze alacak. Işıltılı hayatıyla magazin haberlerinin gündeminden düşmeyen manken Lula Landry evinin balkonundan düşüp hayatını kaybedince, Lula'nın ağabeyi John cinayet şüphesiyle dedektifimizin kapısını çalacak. İpuçlarını bir araya getiren Strike, bu gizemin içinden çıkılmaz bir labirente dönüşeceğinin farkına varacak. Sherlock, Luther, Wallander gibi polisiye mini dizileriyle tam puan alan BBC; bakalım tekrar başarılı olabilecek mi…
 
Şu an yönetmeni, senaristi ve oyuncu kadrosu belli olmayan projenin danışmanlığını, bizzat Rowling üstlenecek. Hazırlıklara önümüzdeki aylarda başlanması planlanıyor. Yapımın başarılı bulması halinde, geçtiğimiz yaz yayınlanan devam kitabı The Silkworm’un da uyarlanma ihtimali mevcut… The Cuckoo's Calling’in ülkemizde Pegasus Yayınları tarafından “Guguk Kuşu” adıyla yayımlandığını da ekleyelim.


 

    :

    :

    :

    :

    "J.K. Rowling'den yeni dizi sürprizi!" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ