Skandal! "Devlet Opera ve Balesi" sanatçılarına gözetlediler

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Rengin Gökmen’in personelleri gizli dinleme takibe aldığı ortaya çıktı.
Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcı Vekili Fahrettin Atasayar hakkında personelini dinleme ve takibe aldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

GÜVENLİK KAMERALARINI KENDİ BİLGİSAYARINA YÜKLEDİ

Soruşturmanın sebebi ise, Atasayar’ın kurumun farklı yerlerinde bulunan 70’e yakın güvenlik kamerasının sistemini kendi bilgisayarına da yüklediğinin iddiası.

"ARTIK KONUŞMA YOK" DEMİŞTİ

Rengim Gökmen’in geçen yaz görevden alınmasının ardından DOB Genel Müdürlüğü’ne Selman Ada getirilmişti. Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Ada bu görevden önce ‘muhalif’ kimliğiyle tanınmasına rağmen göreve getirildikten sonra ‘Artık konuşmak yok’ açıklamasını yapmıştı.

KIYAFETLERE YASAK

Kurumda çok sayıda yeni görevlendirme yapılırken, kısa süre önce de kurum içinde tüm personele tayt, kolsuz penye, şort, sandalet, terlik, çivi topuklu ayakkabı ve abiye giyme yasağı getirilmişti.

"APAR TOPAR"

DOB’daki ‘dinleme skandalı’ ise, Ada ile yeni görevine atanan Atasayar’ın kurumdan geçen günlerde ‘apar topar’ emekliye ayrılmasıyla öğrenildi.

Atasayar’ın emeklilik dilekçesi vermesinin ardında Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca hakkında açılan soruşturmaların yattığı kaydedildi.

DİNLEME VE TAKİP

Kurum personeli şikayette bulununca Atasayar hakkında üç farklı soruşturma başlatıldığı, bunlardan birinin de ‘kurumun farklı yerlerinde bulunan 70’e yakın güvenlik kamerasının sistemini kendi bilgisayarına da yükleterek, personelini dinleme ve takibe alması’na ilişkin olduğu ortaya çıktı.

Atasayar’ın personeli özel takibe almasının sebebi soruşturma tamamlanmadığından henüz bilinmiyor.

Kaynak: Cumhuriyet / Serdar Güneysu

    :

    :

    :

    :

    "Skandal! "Devlet Opera ve Balesi" sanatçılarına gözetlediler" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ