Levent Üzümcü, Liyakat ve Biat

1 Eylül 2015 - 04:18
Liyakat, TDK sözlüğüne göre, "Kendisine iş verilmeye uygunluk, yaraşırlık durumu" demek. Yani, bilgi birikimi ve deneyim...
 
Biat, yine TDK sözlüğüne göre, "Bir kimsenin egemenliğini tanıma" demek. Yani inanç ve sorgusuz boyun eğme...
 
Levent Üzümcü, geçtiğimiz günlerde İBB Şehir Tiyatroları'ndan atıldı. Bunu da sosyal medyadan "Adımımı 1996 yılında attığım İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan, Gezi direnişi sürecindeki duruşum ve Sosyalist Enternasyonel'de yaptığım konuşma gerekçe gösterilerek atıldım. Bu kararı, üzüntü, şükür ve mesuliyet hissederek sizlerle paylaşıyorum" diye duyurdu.
 
Levent Üzümcü 'liyakat'ı temsil ediyordu. Yani liyakat gitti. 
 
Birisi de Eski güreş hakemi, zabıta müdürü ve İETT yöneticisiyken İBB Şehir Tiyatroları Genel müdürü oldu.
 
O birisi, "biat"ı temsil ediyordu. Yani biat geldi. 
 
***
Liyakatın çok ama çok önemli olması gereken, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, TÜBİTAK'tan onlarca bilim insanı atıldı. Yani liyakat atıldı... 
 
ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Ankara Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı Müdürü, TÜBİTAK-Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi’nin (ULAKBİM) Müdür yardımcısı oldu. Yani biat geldi...

MS İmam Hatip ve A.Ü. İlahiyat Fakültesi mezunu. Kendi Mesleki Özgeçmişinde meslek hanesinde "Yönetici Öğretmen"(!) yazmış. 
Yönetici öğretmen, okullarda yöneticilik yapan anlamına geliyor sanıyorum. Ancak MS, ne imamlık, ne yönetici öğretmenlik yapmamış. Ne yapmış. İslam referanslı dergilerde "editörya"(!) yapmış. Sonra Reklam ve Pazarlama Şirketi ortağı olmuş. Sonra da Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Parkçılık yapmış ve en nihayet ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Ankara Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı Müdürü olmuş. 
 
Şimdi MS'nin kendi yazdığı öz geçmişe bakıyoruz. MS din eğitimi almış. Farz edelim ki, dini,diyaneti iyi biliyor. Yine kendi özgeçmişinde yazdığı gibi, farz edelim ki yönetici öğretmenliğini de iyi biliyor. Bu durumda MS iyi bir imam, iyi bir müezzin olabilir. Yükselir müftü ve hatta diyanet işleri başkanı olabilir. Başka bir yoldan giderse de imam Hatip Okulları'nda kendi deyimiyle yönetici öğretmen olabilir. Hatta Eğitimine devam edip ( yüksek lisans, doktora yaparak ) akademisyen olabilir. İlahiyat fakültelerinde doçent, profesör, dekan olabilir. MS bütün bunları yapmamış islami dergilerde "Editörya" (!) yapmış. Hadi dergi islami olduğu için bunu da kabul edelim. 
 
Sonra ne yapmış? Parkçılık yapmış. Nihayet parkçılıkta o kadar başarılı olmuş ki, Ankara Belediyesi onu Evcil Hayvanlar Parkı Müdürü yapmış. Muhtemelen -dini itikatı gereği- evinde evcil hayvan beslememektedir. Parkçılık, botanik ve çevre düzenleme eğitimi olmadığı için de parka ve bahçelerden de anlamaz. Ama evcil hayvan parkına müdür olmuş. 
 
Hadi buraya kadar anladık. MS'yi hangi akla hizmetle TÜBİTAK-Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi’nin (ULAKBİM) Müdür yardımcısı yaptınız?
 
Şimdi MS, bugüne kadar edindiği "Bilgi ve Deneyim"le, nasıl, 
- Kurumsal kullanıcıları birbirine ve küresel bilgisayar ağlarına bağlayan etkileşimli, yüksek hızlı ve yeni teknolojilere açık bir bilgisayar ağı kuracak ve işletecek?
- Akademik ve araştırma ağları düzeyinde Türkiye’yi uluslararası platformlarda temsil edecek? 
- Geniş alanlı, metropoliten ve yerel bilgisayar ağı teknolojilerindeki gelişmeleri izleyerek bu ağı günün koşullarına uygun olarak geliştirecek ve gerekli durumlarda yeni uygulama ve gösterim ağları kuracak? 
- Bilgi hizmetlerini bilgisayar ağları üzerinden yaygınlaştırmak üzere, başta ağ bilgi işlem olmak üzere, bilgi teknolojileri konularında araştırma ve geliştirme çalışmaları yürütecek? 
- Bilgi teknolojileri ve bilgi hizmetleri konularındaki bilgi birikiminden, istek belirten kurum ve kuruluşların yararlanmasını sağlamak üzere danışmanlık ve benzeri hizmetler sunacak?
- Mevcut müfredatı ve eğitim programını ihtiyaçlar doğrultusunda analiz etmek ve geliştirmek, elde edilen sonuç ve bulguları MEB'lığı ile paylaşacak?
- Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK’e bağlı eğitim kurumlarında kullanılmak üzere içerik sağlanması konusunda çalışmalar yapacak?
- Açık kaynak teknolojiler üzerine araştırma ve geliştirme faaliyetleri yapacak ve açık kaynak teknolojiler kullanarak özgün çözümler geliştirecek?
 
Büyük ihtimalle Hiçbirini yapamayacak. Sorarlarsa da "kader" diyecek, "fıtrat" diyecek. Daha da zorlardan "Allah'a Şirk mi koşuyorsun?" diyecek...
 
Ne diyelim? Gitti liyakat geldi biat. Geçmiş olsun Türkiye!

    :

    :

    :

    :

    "Levent Üzümcü, Liyakat ve Biat" hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI
    https://twitter.com/KarsiGazete