Okuyuculara yeni meslek tavsiyeleri…

31 Ağustos 2015 - 18:42
Mademki bu memlekette şehit kardeşine: “Ağabeyin de başka meslek seçseydi” dendi, o zaman biz de üşenmedik ve daha az tehlikeli, öldürmeyen, fıtrat gerektirmeyen meslekleri sizin için bulduk ve yazdık.

Buyurun, karakterinize ve yeteneklerinize en uygun mesleği seçin. Bulamazsanız işsizlik zaten sizin fıtratınızda vardır. Sürüm sürüm sürünün!..

A.. koyucu: Daha önceleri  vatandaşın “A…a koydular memleketin” şeklinde eleştirerek bir uğraş haline getirdiği “a….a koyuculuk”, bir büyüğümüzün yaptığı açıklamalardan sonra resmiyet kazandı ve meslek olarak kabul görüyor artık. Memlekette a… koyacak daha bir sürü şeyin olması bu mesleğe olan talebi arttırabilir. Bu mesleğe ilk kez girenler için cukkanın ve arkanın sağlam olması şart.

Çöp saklayıcı: Yapılacak olan iş basit: Belediyeden çöp toplamak için ihale alıyorsunuz, onu ucuz fiyata taşerona devrediyorsunuz. Taşeron da gidip bu çöpü olmayacak yerlere döküp saklıyor. Siz de gidip paranızı alıyor ve yan gelip yatıyorsunuz. İşin tek riskli tarafı bir doğal afet olması, o durumda da “her şey Allah’tan” diyerek paçayı kurtarabilirsiniz.

Alevi’yi adamdan saymayıcı: Aslında bir meslek değildir ama özellikle sosyal medyada bu türden yapılan paylaşımlara destek verilerek ve Aleviler hedef gösterilerek değişik iş imkanları yaratılabilir.

Hızlı imamlık: Özellikle şehit cenazelerinde protestoların artması ihtimaline karşı, kimseyi iplemeyip cenaze namazını hızla kıldıran imamlar el üstünde şimdi.

Doğa fotoğrafçısı: Yeni kurulması planlanan bir TV Kanalı için doğa fotoğrafçılarına ihtiyaç olabilir. Özellikle otlak ve mera resimleri tercih sebebi olacaktır.

Belgeselci: Yine yeni kurulması planlanan TV kanalı için ve acil durumlarda diğer kanallar için belgesel çekimleri yapacak kameramanlar gerekecektir illaki. Penguen olsun, ayı olsun fark etmez.

Ahlak bekçisi: Bu meslek için doçent seviyesinde olmak şart. “Okumakla her şey geçer, ama eşeklik bakidir” sözü cuk oturur bunlara. Sağlam mideye sahiptirler. Senin midenin kaldırmayacağı bir sürü şeyi söyler ve yaparlar. Deneyip de başarırsan makbul adam(!) olursun.

Bir de Ankara’da yaşıyorsan, yeni iş imkanları doğacak gibi sana, şanlısın o yüzden. Misal her yağmurdan sonra göle dönen sokaklarında gidiş-gelişi sağlamak içim en uygun meslek:  “Sandalcılık." Yağmurlarla göle dönüyorsa Ankara, denize de dönebilir. Eğer yüzme biliyorsan Ankara plajlarında “cankurtaran” olarak çalışabilirsin o zaman. Sonra her yere robot dikiliyor ya Ankara’da, onların da bakım ve onarımı lazım, yani: “Robot tamircisi” olabilirsin. Tabii yöneticilerimizin hayallerinin sınırlarını bilmiyoruz.  Dinozor heykelleri diken biri, ortalıkta dolaşan mini mini dinozorlar da isteyebilir. O zaman “genetik bilimci” ol, ya da dünyaya gelen dinozorlara bakmak için “dinozor bakıcısı.”

En güzel mesleği en sona bıraktım. Memleket Ortaçağ’ı geçti, tarih öncesine doğru koşarak gidiyor,arkanda bir insan olarak iz bırakmak istersen “mağara ressamı” ol istersen. Tabii resim çizecek bir mağara bulabilirsen…

Not: Arkeoloji bilimine içine s.çarak hizmet etmek isteyen Sünger Bobların, Suriye’deki asabi çocuklara başvurmaları gerekmektedir. Sakal şarttır.

    :

    :

    :

    :

    "Okuyuculara yeni meslek tavsiyeleri…" hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI
    https://twitter.com/KarsiGazete