Ahmet Hakan'a koruma vermeyen vali ve emniyet müdürüne çağrı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınayarak, sorumluları istifaya davet etti.
KARŞI GAZETE | ANKARA

AHMET HAKAN'A NİYE KORUMA VERİLMEDİ?

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Gök, Ahmet Hakan'ın kendisine tehditler gelmesi nedeniyle 14 Eylül'de koruma talep ettiğini ancak talebine olumlu yanıt alamadığını vurguladı.




"İstanbul Emniyeti, niçin koruma verilmediğini derhal açıklamalıdır. Ey Emniyet ey İstihbarat...  Siz ne işe yararsınız? Siz bu sosyal medyadaki tehditleri, gazetelerdeki tehditleri görmüyor musunuz?" diyen Levent Gök, saldırının sorumlusu olarak da bu kurumları işaret etti.


"DERHAL İSTİFA EDİN"

"Ahmet Hakan'a koruma vermeyen İstanbul Emniyet Müdürü ve ve İstanbul Valisi derhal istifa etmelidir." sözleriyle  istifa çağrısı yapan Gök, şöyle konuştu:

"SORU SORAN GAZETECİ SALDIRIYA UĞRADI"

"Sayın Başbakan, 'soru soran gazeteci evine özgürce gidiyorsa basın özgürdür' diyordunuz... Şimdi ben size bu soruyu soruyorum: "Soru soran gazeteci Ahmet Hakan,   evinin önünde saldırıya uğramıştır. Basın özgürdür diyebiliyor musunuz?

'HÜKÜMET HİMAYE EDİYOR"

Hükümetin himaye ettiği bir ortam var. Ahmet Hakan'a   hiç de tesadüf olmayan, göz göre göre bir saldırı gerçekleşmiştir.  Bu amaçlanan bir saldırıydı. Basın daha da korkusun daha da yazmasın, kendi kendini sansürlesin... Amaç bu.

"AZMETTİRİCİLER DE BULUNSUN"

Saldırıyı şiddetle kınıyorum, iktidarı sorumlu olmaya davet ediyorum. İktidar, saldırganları yakalamanın yanında azmettiricileri de bulmalıdır."

    :

    :

    :

    :

    "Ahmet Hakan'a koruma vermeyen vali ve emniyet müdürüne çağrı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete