Yeni başbakan henüz belirlenemedi, ancak başbakanlıktaki kadrolaşma hız kesmedi.
7 Haziran seçimlerinde AKP’nin tek başına hükümeti sona erdi ve yeni başbakan da henüz belirlenemedi, ancak başbakanlıktaki kadrolaşma hız kesmedi.
Şimdi de Başbakanlık merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 60 Başbakanlık Uzman Yardımcısı alımı için ilana çıkıldı. Seçimlerden sonra istifa ettiği halde ve aslında yetkisiz kaldığı halde geçen sürede 800’ün üzerinde üst düzey bürokrat ataması yapan hükümetin Başbakanlıktaki yeni kadrolaşma adımı dünkü resmi gazeteyle duyurulu. Buna göre, ileride Başbakanlık Uzmanı olarak çalıştırılmak üzere mülakatla 60 uzman yardımcısı alınacak. Alımlar iki grup halinde yapılacak.
BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARININ SEÇECEĞİ KOMİSYON YÜRÜTECEK
Birinci grupta hukuk fakültesi, iktisat, işletme, kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunları arasından 37, İkinci grupta ise iletişim fakültesi, bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği bölümleri ile sosyoloji bölüm mezunlarından 23 aday alınacak. Birinci gruptali alınacak 37 aday için KPSS’de en az 85 puan, ikinci gruptaki adaylar içinse 75-80 taban puan alma şartı aranacak. Başbakan uzman yardımcılığı için başvurular 10-14 ağustos tarihlerinde alınacak. Sözlü sınav ise 31 ağustos -11 eylül tarihleri arasında Başbakanlık merkez binada yapılacak. Başbakanlığa 60 uzman yardımcısı alım işi Başbakanlık Uzmanlığı Yönetmeliği’ndeki esaslar dahilinde yapılacak. Buna göre sınav işlemlerini Başbakanlık müsteşarının seçeceği komisyon yürütecek.
YALNIZCA MÜLAKAT
Başbakanlık uzman yardımcılığı alımında yazılı sınav yapılmayacak. Onun yerine sadece mülakat ile işe alım yapılacak. Buna göre, sözlü sınavlara ilen edilen taban puanın üstünde olmak üzere KPSS’den en yüksek puan alandan başlamak üzere kadro sayısının 4 katı olan 240 aday çağrılacak. Yönetmeliğe göre, sözlü sınavlarda sesli görüntülü kayıt da yapılmayacak. Başbakan uzman yardımcısı olmak isteyenlerde 1 ocak 2015 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak koşulu aranacak. Sadece sözlü şekilde yapılacak sınavlarda adaylar;Mezun oldukları bölümlerin müfredatı dikkate alınarak alanlarına ilişkin bilgi düzeyi, Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, Genel yetenek ve genel kültürü ve Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilecek.
Kaynak: Adnan Keskin /Taraf