CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kendisi hakkındaki cemaatçi iddialarını cevapladı.
CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kendisi hakkındaki cemaatçi iddialarını cevaplarken, "Adama ibne diyorlar, şunu bunu diyorlar da ne var bunda FETÖ'cü demişler. Önemli olan ben ibneyim diyebilmek. Siyetçiysen aykırı figürsen her şeyi söylerler" dedi.
"CHP'nin içinde halkın değerleriyle barışık olmayan yapılar olduğunu" söyleyen Hazinedar, "Bunları muhakkak tasfiye etmemiz gerekiyor. CHP'nin kendisine yakışan siyasetinin ortaya çıkmasına izin vermiyor bu yapı. Yani ben buna siyasi ensest diyorum" ifadesini kullandı.
Nokta dergisinden Armağan Çağlayan'ın sorularını yanıtlayan Murat Hazinedar'ın açıklamaları şöyle:
-Balık restoranı Turgut Vidinli'de bir olay oldu ve siz Vidinli'yi kapattınız. Ama sonra takip ettim, aslında kapının önüne masa konuluyor diye kapatmışsınız. Bir nevi hukuku dolandınız, öyle değil mi?
Fiili olarak müdahale ettik.
O hadise olmadan da Vidinli'yi kapatabilirdiniz.
Aslında tam doğrusu bu değil. Çünkü yasal olarak bizim bir yeri kapatma hakkımız yok. Bu adli bir vakıa. Adli olaya dayalı olarak işlem yapma yetkisi ilçe belediyelerinde değil. Tabii ki belediyelerin fiili bir gücü var. Sonuçta vakıanın büyüklüğünü dikkate alırsanız burada Beşiktaş gibi İstanbul'un kalbinde Beşiktaş'ın çarşısında yaşanan bir olay. Bu bir kere basit bir olay değil. Ama bu olayın siyasi bir tarafı yok. Bu olay tamamen oradaki insanların orayı işletenlerin orada çalışanların kültürüyle ilgili. Yani kadına bakış, hayata bakış, işletmecilik kültürü.
Erkek olsalar acaba aynısını yapabilecekler miydi?
Bizim için olayın iki yönü var. Birincisi kadına yapılıyor olması. Kadın fiziki olarak daha zayıf olduğu için fütursuzluk birinci yönü. İkincisi genel olarak işletmelerin müşterilerine bakışında da sorun var. Yani dolayısıyla bir kültürel sorun bir de ticari ahlak meselesi var. Emniyeti de arıyorlar, 40 dakika polis gelmiyor.
Şimdi biz burada bunu idari olarak hem kendi içimizde hem de o günden sonra ben Beşiktaş Kaymakamımızla görüştüm hem de Beşiktaş'ın bütün idari birimleri bir araya geldi. Bu konuya biz sadece belediye ayağından değil toptan bakalım dedik. Sorumlu makamlar olarak bu konunun münferit bir olay olmadığını aslında genel bir sorun olduğuna inandık ve bu olaydan yola çıkarak "bir musibet bin nasihatten iyidir" mantığıyla daha sonraki olayları engelleyecek daha genel, daha keskin tutum sergileyelim diye.
Bir adli olayın olduğu günün ertesinde olayın olduğu yere gidip dışarıya masa sandalye koydu diye orayı kapatmak bana açıkçası hukuki gelmiyor. Şundan dolayı; onu gidip bir ay önce de kapatabilirdiniz. Niye kapatmadınız?
Burada kapatma yok. Burada biz o işletmenin bu yaptıklarından sonra faaliyetini durdurmasını istedik.
RÖPORTAJIN HEPSİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ