Demirel Çiller'i camdan atacak iddiaları netleşti

Burhan Kuzu'nun gündeme getirdiği olayın tanığı konuştu.
Katıldığı bir TV programında ”Demirel Çiller’e ‘Seni camdan aşağı atarım” dedi” açıklaması yapan Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu’nun gündeme getirdiği olayın detayları netleşti.

NEDENİ GÖREV SÜRESİ VE SEÇİM YASASI

DYP İstanbul eski milletvekili Yılmaz Hastürk olayın 1995′li yıllarda Çiller’in Başbakanlığı döneminde yaşandığını ve olayın tanığının da Sağlık eski Bakanı Münif İslamoğlu olduğunu açıkladı. Hastürk Sözcü’ye yaptığı açıklamada Demirel ile Çiller arasındaki tartışmanın Cumhurbaşkanının görev süresi ve seçim yasası nedeniyle çıktığını vurguladı.

SORUNLAR GİDEREK ARTTI

Edinilen bilgiye göre Demirel ile Çiller’in arası ilk olarak Azerbaycan’daki darbe girişimi ve Çiller’in bu darbeye destek verdiği iddiasıyla bozuldu. Sorunlar giderek arttı. Çiller bazı DYP’li bakanlara Demirel’in görev süresini tartışmaya açacağını söyledi. Demirel Özal’ın ölümünden sonra Cumhurbaşkanı seçilmişti ve bazı hukukçulara göre Çankaya’da 7 yıl değil, Özal’ın görev süresini tamamlayana kadar kalması gerekiyordu.

DEMİREL ÇOK SİNİRLENDİ

Çiller’in bu tavrı Demirel’in kulağına gidince çok sinirlendi. Yılmaz Hastürk ” Bu konuyu gündeme getiren ve şahit olan, Çiller kabinesinin Devlet Bakanı rahmetli Münif İslamoğlu’dur” dedi ve şunları söyledi:

‘’Çiller bazı bakanlarına, Demirel’in görev süresini tartışmaya açacağını söylemiş, bu laf da Demirel’in kulağına gidiyor. Bunun üzerine camdan atma lafını ediyor.Hergün Demirel ile görüşen ve özel doktoru olan İslamoğlu, camdan atma konusunu Demirel’den bizzat duyuyor. O günlerde Demirel’in seçim yasasını veto edeceği de söyleniyordu.

"GÖREV SÜRENİZİ TARTIŞMAYA AÇARIM"

Çiller, Çankaya Köşkü’ne çıkıp (Siz bizim seçimi kaybetmemiz için uğraşıyorsunuz. Bu kanunu veto ederseniz, ben de sizin görev sürenizi tartışmaya açarım) demiş.  Demirel (Ben kanunsuz iş yapmam, çık dışarı ) cevabını veriyor. İslamoğlu, ertesi gün Çankaya köşkünde Demirel ile görüşüyor ve Demirel kendisine ‘Doktor, karşımdaki bayan
olmasaydı, pencereden aşağı atardım’’ diyor”
 


Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Demirel Çiller'i camdan atacak iddiaları netleşti" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ