Eski danışmandan Erdoğan'ı kızdıracak açıklama

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde bir süre basın danışmanlığı görevini yürüten Ahmet Tezcan, AKP’de 7 Haziran öncesinde ‘eleştirinin dozuna değil tozuna dahi tahammül olmayan’ bir aşamaya gelindiğini savundu.
Birini ‘Reis’ ya da ‘Hocaefendi’ olarak kutsamanın aptallık olduğunu savunan Tezcan, AKP’lilerin sıkça kullandığı ‘dava’kavramına atıfla, “Hak kavramına riayet dışında bütün davalar batıl, adanmışlıklar aldanmışlıktır” dedi.

'AKP GÜNLÜKLERİ'Nİ DOĞRULADI

AKP’nin 1 Kasım seçimlerinden başarısız bir sonuçla çıkması durumunda partinin kurucularından Bülent Arınç’ın öncülüğünde bir ekibin harekete geçebileceğine dair senaryolara hiçbir zaman itibar etmediğini vurgulayan Tezcan, buna gerekçe olarak parti içinde kuruluşundan bu yana süren tartışmaları gösterdi.

Erdoğan’a 2011’den önceki başbakanlık döneminde bir MKYK toplantısında ‘Bir süre çekilseniz’ önerisinin getirildiği iddiasında bulunan Tezcan, AKP kurmaylarının 7 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdiği toplantıya ait kayıtlara dayandırılan ve Nokta dergisinin internet sitesine erişim engeli getiren ‘AKP Günlükleri‘ haberini de doğruladı.

Ongun’un “Ama kendileri günlükleri yalanladılar” diyerek araya girmesi üzerine Tezcan, “Dünyanın pek çok yerinde bu tip yayınlar siyasi olarak yalanlanır, o başka mevzu. Fakat keşke yalanlanmasa, o konuşmalar vaziyeti nasıl sorguladıklarının göstergesi. Ki ben birbirlerini çok daha ağır eleştirdiklerine tanığım. Dolayısıyla ekranda yapılan eleştirilerden kopma beklemek gerçekçi değil. Çok daha ağırları içeride konuşuluyor zaten” ifadelerini kullandı.


7 HAZİRAN KİBRE GİDİŞTİ

Parti yönetiminde bulunan isimlerin ‘birbirlerini rahat yargılayabildikleri için’ AKP’nin 1 Kasım’da yüzde 49 oy oranına ulaştığını savunan Tezcan, şöyle konuştu: “Hatırlayın 2011’de yüzde 49 alarak bıçak sırtından kurtuldu ama bıçak ucuna yani en sivri yere geldi. O noktada şunu söylemiştim: Bundan sonra en büyük düşmanınız kurumsal ve kişisel egodur. 7 Haziran ise bu ‘düşmana’ yani kibre gidişti. Eleştirinin dozuna değil tozuna dahi tahammül olmayan bir aşamaya gelinmişti. Ama bu hal tek yerde mi var? Hayır, her yerde var. Bugün ise 2015-2019 arasında AK Parti siyasetin insan kazanma sanatı olduğunu kanıtlamalı. Çünkü siyaset insan kaybetme sanatına dönüşürse sonucun ne olduğu 7 Haziran’da görüldü.”

KİMSE GEREKÇE ÜRETMESİN

Tezcan, “‘Reis’ diye Erdoğan’ı, ‘Hocaefendi’ deyip Gülen’i kutsayanların ortak noktası nedir?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Aptallık, başka bir şey değil. Kendi kararını bir başkasının cebine koyan, birey değildir. Bu kutsamalar, kendi kararını veremeyen, kişiliğini tamamlamamış ve kişiliği oluşmamışların savrulması. Gelelim meselenin çıkış noktasına. Hak kavramına riayet dışında bütün davalar batıl, adanmışlıklar aldanmışlıktır. Bütün davalar batıl derken, AK Parti ve hükümet kanadını işaret ediyorum. Dava kelimesini çok kullanıyorlar.”

AKP’nin ilk iki döneminde hak kavramına en yakın parti olduğu iddiasında bulunan Tezcan, “Üçüncü dönemde gerçekten bir ego problemi ile karşı karşıya geldi. Allah kudretini kâinatta, çiçekte, böcekte gizler. Ama bir tek durumda açığa çıkarır; kibir. Kimse, şu oldu, bu oldu, diyerek, düşüşe gerekçe üretmesin. Olanların sebebi kibirdi.” dedi.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Eski danışmandan Erdoğan'ı kızdıracak açıklama" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete