close

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ı muhatap almayacağım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu, Ankara'da düzenlenen programın başında, Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırı ve tehditlere atıfta bulunarak 'Ankara'ya sağ salim geldiniz' dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

1 KASIM'A NASIL HAZIRLANIYORLAR

Perşembe günü Parti Meclisi'ni topluyoruz. Konuyu görüşeceğiz, cuma günü de YSK'ya listeleri teslim edeceğiz.

Merkez Sağ'dan partimize gelenler var. Merkez Sağ'dan geliyorlar diye özel bir çabamız yok. Geçmişte kendisini orada konumlandıran pek çok arkadaş, kendi konumunun CHP içerisinde olması gerektiğini düşünüyor biz de kabul ediyoruz.

Türkiye öyle bir noktaya geldi ki Cumhuriyet ve baskıyı savunanlar karşı karşıya. Sağ-sol karşıtlığının yerini rejim kaygısı almış durumda. (Mehmet Ali Bayar olacak mı?) Hayır. Kendisi son derece birikimli birisi. Bizim listeler bir anlamda kilitlenmiş durumda. 

(Koray Çalışkan’ın danışman olacağı iddiası) Onları görüşeceğiz yarın.

(Umut Oran, Burhan Şenatalar listede olacak mı?) Yarın görüşeceğiz onları da. Partimizin kültüründe kararı Parti Meclisi verir. Bu kültürü yaşatmak istiyorum. Ben şu olacak bu olacak dediğim zaman Parti Meclisi'ne müdahale etmiş oluyorum. Son sözü Parti Meclisi verecek.

Kadı adaylar 7 seçim bölgesinde yine birinci sırada olacak. 

ÖN SEÇİMLE GELENLERE...

Ön seçimle gelenlere hiçbir şekilde müdahale etmeme kararımız var.

İHSAN ÖZKES'İN İSTİFASI

Herkesi şaşırttığı gibi beni de şaşırttı.

DENİZ BAYKAL ADAY YAPILACAK MI?

Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın aday yapılıp yapılmayacağı ile ilgili soruya "Öyle bir şey söz konusu değil. O gazetelerdeki yazıları büyük bir hayretle okuyorum.Niye ve hangi gerekçeyle değiştirelim. Ön seçimle gelmiş yerini almış. Sayın Baykal'ın bu partiye büyük hizmetleri var." yanıtını verdi. 

CHP - VATAN PARTİSİ İTTİFAKI

İttifak olamayacağın Sayın Perinçek'e de ifade ettik. Adaylarımızın büyük çoğunluğu ön seçimle geldi. Listelere müdahale edemeyiz dedik.

Ancak adaylık için başvuran olmazsa özel bir değerlendirme yapacağız.

ÖN SEÇİM YAPTIK DİYE OYLARIMIZ ARTMADI

7 Haziran seçimlerinin kendine has koşulları vardı. HDP'nin parti olarak seçimlere girmesi, baraj sorunu olması, toplumun duyarlı kesiminin HDP'nin barajı aşması yönündeki düşünceleri... Önseçim yaptık diye oylarımızda artış olmadı. Birkaç istisna dışında.

ALİ TARAN KONUSU

Sayın Ali Taran’ın bize önerdiği kampanya güzeldi. Eksikleri fazlalıkları olabilir. Buna da saygımız var. Daha sonra Sayın Taran’ın dışında da belli kurumlardan görüş aldık. Onlar yeni önerilerini getirdiler, başka bir kurumun çalışmalarını daha uygun bulduk.

ERDOĞAN'I MUHATAP ALMAYACAĞIM

Erdoğan'la pqlemiğe girmeye niyetim yok. Erdoğan'ı muhatap almayacağım. Yaptığı her hareket toplumun vicdanında derin yaralar açıyor.Türkiye'ye sağduyu çağrısı yapacak kişi kensi ama sağduyu çağrısını ben yapıyorum. Bir çelişki var burada.

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ı muhatap almayacağım" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete