Meclis'te Erdoğan'ın konuşmasına tepki

Meclis’te muhalefet partisi temsilcileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teröre yönelik konuşmasına tepki gösterdi.
Meclis, 1 Kasım seçimleri nedeniyle; seçimden sonra YSK’nın kesin sonuçları açıklayana kadar tatil edildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teröre yönelik konuşması muhalefetin tepkisini çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul’dan ayrıldıktan sonra söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Cumhurbaşkanı’nın konuşmasını kınıyorum” dedi. AKP'liler tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de, milletvekili olmayan bakanların ilk birleşimde yemin etmeleri gerektiğini söyledi. Açılış yapıldığı sırada yemin etmeleri gerektiğini savunan Gök, ikinci birleşimde yemin etmelerinin içtüzüğe uygun olmadığını belirterek “usul” tartışması başlattı.

Usul tartışması üzerine söz alan AKP Grup Başkanvekili Doğan Kubat, Gök’ün tepkisinin doğru olmadığını savunarak, bakanların ikinci birleşimde de yemin edebileceğini dile getirdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de, seçim hükümetinde yer alan bakanları eleştirdi. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da, sözlerine yazar Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınayarak başladı. Ülkenin bir savaş hali yaşadığını belirten Buldan, Genel Kurul’un tatile girmesi kararına tepki gösterdi.

Böyle günlerde Meclis’in yasa çıkarması ve çalışması gerektiğini dile getiren Buldan şöyle dedi:

“Erdoğan’ın başkanlık sistemi hırsı yüzünden ülke kaybediyor. Sivil insanlar ölüyor. Cizre de 22 insan katledildi. Sizin terörist dediğiniz 70 yaşında bir baba sizin güvenlik güçlerinin silahı sonucu açılan ateş sonucu ölen bir de bebek. Orada ki halkı HDP’ye oy verdi diye cezalandırdınız. HDP sizi bölgede cezalandıracak. Bir polisin bin askerin bir gerillanın da ölümünden üzüntü duyuyoruz. Ölümleri ayrıştırarak bu ülkeye barış getirmeyiz.”

-ATANAN BAKANLAR YEMİN ETTİ-

 HDP’li iki bakanın yerine atanan Kalkınma Bakanı Cüneyd Düzyol ile Avrupa Birliği Bakanı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu Genel Kurul’da yemin etti.

    :

    :

    :

    :

    "Meclis'te Erdoğan'ın konuşmasına tepki" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete