Nasuh Mahruki'den Boynukalın'a "İt sürüsü, Psikopat"

Ünlü dağcı Nasuh Mahruki Hürriyet binasını basan Boynukalın için, "İt sürüsü, psikopat" gibi ifadeler kullandı. Mahruki, ana baba Kürt olanların Güneydoğu'ya yollanması şartıyla, Kürdistan'ın kurulmasına razı olduğunu da söyledi.
Ünlü dağcı Nasuh Mahruki KRT'den Çağlar Cilara'nın programında çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Hürriyet binasını basan ve 'bütün Atatürk heykellerini yıkın' şeklinde yazılar yazan AKP'li Abdurrahim Boynukalın için, "Bunların hepsi it sürüsü gibidir, on tanesi bir araya geldiğinde delikanlı olur, tek tek olduğunda gıkları bile çıkmaz" diyerek sert açıklamalar yaptı.

"ATATÜRK'TEN NEFRET ETMELERİNİN SEBEBİ DİN İSTİSMARI OYUNCAKLARININ ELLERİNDEN ALINMASIDIR"

 Boynukalın'ın Atatürk aleyhindeki yazıları ile ilgili konuşan Mahruki, "Atatürk'ten bu kadar nefret etmelerinin sebebi, din istismarcılarının ellerindeki çok önemli oyuncağı almış olmasıdır. Bu kadar yüzyıl kendi dilleri ile kutsal kitaplarını bir kere okuyamamışlar, bunu başaran Atatürk. İnsanlar dinlerini anlasınlar diye yaptı. Şuan çıkıp sokakta sorun, Fatiha Suresi'nin Türkçesini sorun, yüz kişiden 95'i bilemez. Mustafa Kemal'in yaptığı, bu bir din buna inanıyorlar ama neye inandıklarını bilmeleri lazım. Arapça belli bir ritimle söylenen surelerin, okunan duaların bana göre bir anlamı yok çünkü anlamıyorsunuz" şeklinde konuştu.

 "AKP'NİN BU PSİKOPATI DİVAN ÜYESİ SEÇMESİ İÇ SAVAŞ MESAJIDIR"

 Boynukalın'ın AKP kongresinde divan üyesi seçilmesinin bir çatışma için zemin olduğunu ileri süren Mahruki, Türkiye'de AKP seçmeni ile laikler arasında iç savaş çıkarılmak istendiğini ileri sürdü. Mahruki, "Hürriyet'e gitti baskın yaptı, bu bir kere vandallık, zorbalık, suç, hapse girmesi gerekiyor, yargılanması cezalandırılması gerekiyor. Hiç kimsenin ben senin bilmem neyine kızdım diye yüzlerce kişiyle camı çerçeveyi indirme yetkisi, hakkı, lüksü yoktur, burası demokrasi. AKP'nin bu adamları hala koruyor ve kollamaya devam ediyor olması bir de bu psikopatı divan üyesi seçmesi çok tehlikeli bir anlama geliyor. Hani yüzde 50'yi evde zor tutuyoruz diyor ya, o yüzde elliye, önümüzdeki süreçte çatışacağız, çatışmacı politika yürütüyoruz, çatışan ve yasal olarak suç işleyenleri biz koruyacağız, merak etmeyin mesajı verildi. Bunlar çatışma istiyorlar. Çünkü bunlar yüzde 60 oyu kaybettiler buna rağmen karşı taraf hükümeti kuramadı hala iktidardalar. AKP yandaşları ile laik çağdaş demokratik değerlere inananlar arasında bir çatışma çıkarmak istiyorlar."

 "BUNLAR İT SÜRÜSÜ"

"Bunlar amaçlarına ulaşabilmek için şiddeti, çatışmayı ve hatta terörü bile haklı gösterebilecek bir kültürden eğitimden geliyorlar. Hürriyet'i döverek cezalandırmaya karar vermeleri de bu. Bunlar şiddetle çok yakın ilişki içinde olan insanlar. Şiddeti amaçlarına ulaşmak için kullanmaktan da çekinmiyorlar. Ama bunların hepsi it sürüsü gibidir, on tanesi bir araya geldiğinde delikanlı olur, tek tek olduğunda gıkları bile çıkmaz yada karşılarında kendilerinden daha güçlü grup olduklarında yelkenler suya iner. Ne zaman karşılarındakinden daha kalabalık olurlar o zaman sırtlanlara dönerler."

 "ANA BABA KÜRT OLANLAR SÜRÜLSÜN, KÜRDİSTAN'A RAZIYIM"

Ünlü dağcı Nasuh Mahruki Hürriyet binasını basan Boynukalın için, "İt sürüsü, psikopat" gibi ifadeler kullandı. Mahruki, ana baba Kürt olanların Güneydoğu'ya yollanması şartıyla, Kürdistan'ın kurulmasına razı olduğunu da söyledi.özerklik ilanları ile ilgili de çarpıcı sözler söyledi. Mahruki ana baba Kürt olanların sürülmesi karşılığında Kürdistan'a razı olduğunu belirtti.

 "Peki Kürt sorunu mu var diyorsun, özerklik mi istiyorsun ona da kabul. O zaman şunu konuşmamız lazım. Edirne'den kimlik kontrolü yapmaya başlayacağız. Ana baba Kürt doğumlu olanların tamamını Güneydoğu'ya yollayacağız. Razıysanız ben razıyım. Eğer bütün Türkiye'de yaşayan Kürtler buna razıysa ben de razıyım. Türkiye'nin geri kalanında bir tane ana baba Kürt bırakmamaya razıysanız ben Kürdistan'ın kurulmasına razıyım ama bunu ister mi Kürt halkı."

 AÇIKLAMALARIN GÖRÜNTÜSÜ:

 

    :

    :

    :

    :

    "Nasuh Mahruki'den Boynukalın'a "İt sürüsü, Psikopat" " hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete