MHP’de değişim sınırlı olacak

MHP’de 1 Kasım için milletvekili listelerinde büyük değişiklik olması beklenmiyor. Parti sadece başarısız illerde aday değiştirecek.
MHP’de yaklaşan 1 Kasım seçimleri için milletvekilli aday listeleri üzerinde Genel Başkan Yardımcıları Oktay Öztürk ve Semih Yalçın başkanlığında oluşan komisyon çalışmalarını sürdürüyor.

Yenilenen seçimde MHP listelerinde çok büyük değişikliklerin olması beklenmezken parti yönetiminden edinilen bilgiye göre bu seçimlerde aday adayı başvurularında bir önceki seçime göre artış var. MHP yönetimi bu durumu “artan terör olaylarıyla birlikte partililerin ‘Artık taşın altına elimizi koyma zamanıdır’ görüşünde birleşmesi” olarak değerlendirirken partide en çok dillendirilen konu ise partisinden ihraç edilen ve bir önceki seçimde Ankara Birinci Bölge Birinci Sıra adayı, kurucu Genel Başkan Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş’in yerine kimin aday olacağı. MHP’de listelerdeki adayların yerlerinin kaydırılacağı belirtiliyor.

Listelerin kaydırılması durumunda da Türkeş’in yerine geçen seçimde aynı bölgeden ikinci sıra adayı olarak Meclis’e giren Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu’nun aday olması bekleniyor. Bu durumda da Topçu’nun yerine Mustafa Erdem’in, Erdem’in üçüncü sıradaki yerine de 21 Mart’ta gerçekleştirilen MHP Olağan Kurultayı’nda Merkez Yönetim Kurulu’na giren Erkan Haberal’ın aday olacağı dile getiriliyor.

Kaynak: Selda Güneysu / cumhuriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "MHP’de değişim sınırlı olacak" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete