Nusaybin'de çatışma: 2 asker yaralı

MARDİN'in Nusaybin İlçesi yakınlarında Bagok Dağı'nda PKK'liler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, ilk bilgilere göre 2 asker yaralandı, 1 PKK'li öldürüldü.
Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi sınırları içinde bulunan ve daha önce köy olan Girmeli, Kayadibi, Tepeüstü, Eskihisar mahallelerinde, bugün saat 05.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı kararı aldı. Kararın, ilçede kamu düzenenin sağlanması, suç işlenmesini önlemek, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, mevcut aranan şahısların yakalanması, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için alındığı belirtildi.

BİR YARALI ASKERİN DURUMU AĞIR

Nusaybin'in sokağa çıkma yasağı bulunan Eskihisar Mahallesi'nin kırsalında bulunan Bagok Dağı'nda güvenlik güçleri bu sabah saatlerinde PKK'lilere  yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk bilgilere göre 2 asker yaralandı, 1 PKK mensubu öldürüldü. Yaralı askerler bölgeden helikopterle alınarak Mardin Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hastanede tedavi altına alınan yaralı askerlerin birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Bu arada Bagok Dağı'nda güvenlik güçleri ile PKK'liler arasında çatışmaların yer yer sürdüğü belirtildi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Nusaybin'de çatışma: 2 asker yaralı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete