Belediye meclis üyeleri, belediye başkanına yetki vermedi

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde Demokrat Parti’den belediye başkanı seçilen Ömer Şengöl’e, AKP ve MHP’li meclis üyeleri tapu işlemleri için imza yetkisi vermedi. Yeni dönemin ilk belediye meclisi toplantısında, 8 Nisan 2014 Salı...
Isparta’nın Eğirdir ilçesinde Demokrat Parti’den belediye başkanı seçilen Ömer Şengöl’e, AKP ve MHP’li meclis üyeleri tapu işlemleri için imza yetkisi vermedi.

Yeni dönemin ilk belediye meclisi toplantısında, 8 Nisan 2014 Salı günü, Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e belediye ile ilgili tapu işlemleri ve belediye ile ilgili işlemler için imza yetkisi verilmesi maddeleri görüşüldü. Yapılan oylama sonucu AKP ve MHP’li belediye meclisi üyelerinin ret oylarıyla yeni başkana yetki verilmedi. Belediye Başkanı Şengöl, bunun üzerine 11 Nisan Cuma akşamı saat 20.00’de tekrar belediye meclisini toplantıya çağırdı, ancak AKP ve MHP’li belediye meclis üyeleri bu toplantıya katılmadı.

İkinci toplantı sonrası tekrar meclisi toplantıya davet eden Başkan Şengöl’ün başkanlığında toplanan belediye meclis toplantısına; Demokrat Parti belediye meclis üyeleri M. Cengiz Kılınç, Hasan Bilal Taran, Selahattin Tamgül, AKP belediye meclis üyeleri Erhan Savran, Ahmet Hamdi Takır, Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu, MHP belediye meclis üyeleri Şükrü Savaş, Ramazan Kurt, Mustafa Günay'ın yanı sıra İnsan Kaynakları Müdürü Semra Güngörmez, Fen İşleri Müdür Vekili Gülay Uysal, Yazı İşleri Müdür Vekili Ümit Metin, Zabıta Müdürü Gamze Göksu ve Hal Müdürü İrfan Çatal katıldı.

Eğirdirlilerin de yoğun ilgi gösterdiği toplantıda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ömer Şengöl, yönetmelik gereği meclisi yeniden toplantıya davet ettiğini, ilk toplantıda ret edilen iki maddenin yine reddedilmesi durumunda idari mahkemeye başvuracaklarını söyledi. Her iki maddenin geniş açıklamasını yapan Başkan Şengöl, bu maddelerde parasal bir konunun bulunmadığını ifade ederek, “tapu yetkisi” ve “belediyemiz ile ilgili işlemler’ konularını ayrı ayrı oylamaya sundu.

Yapılan oylamalarda, ilk toplantıda olduğu gibi Demokrat Partili meclis üyelerinin kabul oyu vermelerine rağmen AKP ve MHP’li belediye meclis üyeleri ret oyu kullanırken, her iki madde de meclisten yine geçemedi. Bunun üzerine, kanunun kendisine verdiği yetkiyi, AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin kendisine vermediğini dile getiren Başkan Şengöl, karara itiraz için idari mahkemeye başvuracağını söyledi. 30 Mart seçimlerinde 11 belediye meclis üyesinden 5’i AK Parti, 3’ü MHP, 3’ü ise DP’den seçilmişti.



    :

    :

    :

    :

    "Belediye meclis üyeleri, belediye başkanına yetki vermedi" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ