Bursa'da 7 ay önce kaçak kestiği atların etlerini lüks restorantlara sattığı iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan S.Ç. cezaevinden çıktığı ilk gün yine aynı suçtan...
İkinci kez aynı suçtan tutuklanan zanlı tövbe etmiştim ancak yemek sanayicileri kanıma girdi dedi. Öte yandan şebekenin müşterilerine at yerine üstten dişli kuzu geldi diyerek haber verdikleri ortaya çıktı.
Bursa'da jandarma ekipleri, kesilen bir atın etlerinin piyasaya sürüleceği ihbarı üzerine harekete geçti. Şüphelilerin içinde bulunduğu araç, Bursa-Orhaneli yolunun Keles ayrımında durduruldu. Kaçmaya başlayan şüphelilerin durması için ekipler havaya ikaz atışı yaptı. Peşlerindeki ekiplere yakalanmamak için aracı bırakıp kaçmaya devam eden 4 zanlı, ormanda jandarmanın nefes kesen operasyonuyla gözaltına alındı. Araçta yapılan incelemede ise 143 kilo at eti ele geçirildi. Şüphelilerin at etlerini kilosu 14-15 liradan sattıkları öğrenildi. Öte yandan şahısların yaptıkları telefon görüşmelerinde GSM mesajlarında at etini satacakları kişilere, "Üstten dişli kuzu geldi" diyerek şifreli konuştukları ortaya çıktı.
TÖVBE ETMİŞTİM AMA...
Zanlılardan S.Ç.'nin 7 ay önce Bursa'yı sarsan at eti skandalında gözaltına alındığı, serbest bırakıldığı gün tekrar at eti satmaya kalkınca da tutuklandığı ortaya çıktı. At eti satışı ile ilgili üçüncü kez gözaltına alınan şüphelinin S.Ç. ifadesinde, "Cezaevine girdikten sonra at eti satmamak için tövbe etmiştim. Bir yemek sanayi firması sahibinden 15 bin lira alacağım vardı. Ben cezaevindeyken eşim alacağım olan bu parayı istemeye gitmiş. Firma sahibi olan M.Y. ‘Bana yine at eti getirirseniz paranızı veririm' demiş. Ona at eti götürürken jandarma bizi yakaladı. Maksadım paramı almaktı" dediği ortaya çıktı.
Olayla alakalı gözaltına alınan S.Ç., R.Ç., Y.Ç. ve A.Ö., "halk sağlığını tehlikeye sokmak, bozulmuş at eti satmak" suçlarından adli mercilere sevk edildi. Şüphelilerden S.Ç. ve akrabası R.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilerken, diğer iki şüpheli ise serbest bırakıldı.