Dua eden dilleri, bedduaya sevk edenler!

15 Mart 2016 - 00:43
Prof. Dr. Öner Samanlı
Siyaset Bilimi Uzmanı
karsigazete.com.tr
Gazeteci – Yazar
 
Ülkede her gün üç beş asker ve polis ölümüne sebep olan yanlış siyasetin adresi iktidar hükumet olmaktaki kararlılığını ne kadar acıdır ki sürdürmeye devam ediyor.
 
2002’de sıfır terörle aldıkları Türkiye Cumhuriyeti gibi güçlü bir ülkeyi kan gölüne çevirdiklerini ise asla fark edemeyecek kadar gözlerini, gönüllerini hırs bürümüş, duyarsız olmuşlar.
 
Son beş ay içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde üç katliam gerçekleştiriliyor. Ama sorumlusu olan bir makam yahut merci yok.
 
Sorumlusu onlara göre eylemleri yapanlar illegal örgütler. Onları fark edemeyen, öteleyemeyen yöneticilerimiz ise masumlar. Masum olanlarsa, neden görevlerinden istifa etsinler?
 
Masum yurttaşlar yaşanan katliamlarda can veriyorlar.
 
Onların fikirlerinde ise, yurttaşların o kadar yer yurt var iken, bomba konulan katliam alanlarında ne işleri var?
 
Dünyaya kafa tutabilecek kadar iktidarlı bir ordusu olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, Rusya’nın, ABD’nin, İran’ın, Suriye’nin orduları ile üç beş çapulcudan ibaret olan PKK’lı dağ kadrosu karşısında itibarsız hale getirdiler umurlarında bile değil onların.
 
Türkiye Cumhuriyeti tarihi bugüne kadar çok hırslı siyasetçilerine iktidarlarının kapılarını açmıştır. Gelin görün ki bugünün iktidarı kadar aymaz ve hırslarla yüklenmiş bir siyasi algı yönetimi asla ve kata bu kadar uzun süreli iktidar olmamıştır.
 
Millet de tarihin hiçbir döneminde alışmış kudurmuştan beterdir durumuyla seçim sandığına gitmemiştir.
 
Haziranda başka, Kasımda başka kıvırtanlar bugünlerin baş vebalinin sorumluluğunun sahipleridirler.
 
ABD vatandaşlarını internet sitesinde 13 Mart 2016 günü Ankara’da bombalı bir saldırı olabilir diyerek ve İngilizce metni internet sitesinde yayınlayarak, ciddi anlamda Yankilerine uyarıda bulunup onları kalabalık yerlerde olmamaları hususunda uyarmıştır.
 
Bizim atasözümüzle “ Tedbir felaketi önler”i kanıtlamıştır.
 
Böylece de, Mit’in bileği, Cia’nın gücüyle, bükülmek nedir ki, çattadanak kırılmıştır.
 
Benzer uyarıyı TÜRGEV isimli vakıf ta öğrencileri için yapmıştır.
 
Allah Allah!
 
13 Mart 2016 Ankara Kızılay katliamını ABD Büyükelçiliğinin bilmesini normal karşılayabiliriz de bu TÜRGEV ne iş ki böyle bir önlemi gündemine getirebilmiştir?
 
TÜRGEV denilen yerin başefendisi malum, Bilal Erdoğan’dır.
 
Mademki Bilal Erdoğan’ın vakfı bu tehlikeli durumu bilmektedir de, bizim MİT’çiler nerede çiğdem çitlemektedir?
 
Buraya yazıyorum, yarın bir gün Hakan Fidan, MİT’ten el çektirilerek ödülü rütbe ile bir ye iç keyif çat ülkesine, Büyük Elçi yapılacaktır.
 
Yerine kesin ve kesinkes Aksaray’dakinin maiyetinden bir zevat da o makama getirilecektir.
 
Ankara’daki son üç katliamın ve ülkenin felaketlere sürüklenmesinin sorumlusu bugünün siyaseten iktidarında olanlardır!
 
Katliamların sorumlusu, iktidarın başbakanı Davutoğlu hoca efendidir!
 
Katliamların sorumlusu, iktidarın mız mız konuşmalarıyla namlı İçişleri Bakanıdır!
 
Katliamların sorumlusu, Ankara Emniyet Müdürüdür, ancak o makam durumu kotarmıştır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’nın Emniyet Müdürü kadrosuna altı ayı aşkın süredir atama yapılmamıştır.
 
Katliamların sorumlusu, ABD Büyükelçiliğidir.  Çünkü: Benim CIA’m sizin MİT’i döver dememiştir. Aldığı ciddi istihbarı bilgiyi Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Ulusal – Uluslararası Ajanslara haber olarak geçmemiştir.
 
Katliamların sorumlusu,  TURGEV’dir. Öğrencilerini uyaran vakfın yetkilileri, ne hikmetse milletin diğer fertlerinin can taşıdığını önemsememiştir.
 
Bu katliamın sorumlularından en önemlisi ise herkesin malumu alisi olandır.
 
ŞİMDİ YAŞANILAN MENFUR OLAYLAR SONRASI HEP BERABER DUA İLE:
 
Esteuzubillah, Şeytanın şerrinden sana sığınırız Ya Rab!
 
Allah: Türkiye Cumhuriyeti’nin Devlet adından Cumhuriyetini silmek isteyenlerinin ve silenlerinin başlarına ve hanelerine bin bir türlü felaketleri musallat etsin inşallah!...
 
Amin!....
 
Allah: Hırsızları, arsızları, yolsuzları, densizleri bir ülkeyi yönetmek üzere musallat edenler ile,  teğet paralel gibi söylemlerin gölgesinde  şanlı ordularının üzerine balyoz indirenlerinin aşlarına, işlerine ve hatta ölmüşlerinin bile kabri hanelerine bin bir türlü felaketleri musallat etsin inşallah!...
 
Amin!....
 
Allah:: Orta Asya’nın şanlı Türk tarihinden gelen “Ergenekon”  ismini, rahmetli nenemin helasındaki kıçını silme bezi kadar basitleştirerek, Ergenekon’u ayağa düşürenlerin hanelerine bin bir türlü felaketleri musallat etsin inşallah!...
 
Amin!....
 
Allah:: 2002’den bu yana koca ülkenin ordusuyla, polisinin aylardır doğunun üç beş ilinde güvenliği sağlamaktaki aciziyetlerine sebep olanlarının da, ailelerinin fertlerine şehit şüheda acılarını  ve bin bir türlü felaketleri musallat etsin inşallah!...
 
Amin!....
 
Allah: Milletin hazinesini, hakkını, hukukunu  deve hamuru gibi saraylarda debdebeli yaşamın ihtişamında keyifle yutanların aşlarına, işlerine ve hatta ölmüşlerinin bile kabri hanelerine bin bir türlü felaketleri musallat etsin inşallah!...
 
Amin!....
 
 
Allah: 13 Mart 2016 günü Ankara katliamının olacağını bilmekle birlikte bu vahim durumu ülkemizin ilgili mercilerine bildirmeyip de, kendi yurttaşlarını koruyan Yankilerin aşlarına, işlerine ve hatta ölmüşlerinin bile kabri hanelerine bin bir türlü felaketleri musallat etsin inşallah!...
 
Amin!....
 
Allah: 13 Mart 2016 günü Ankara katliamının olacağını bilmekle birlikte bu vahim durumu ülkemizin ilgili mercilerine bildirmeyip de, kendi öğrencilerini  korumakla öncelik belirleyen cemiyet mensuplarını heba ederek, aşlarına, işlerine ve hatta ölmüşlerinin bile kabri hanelerine bin bir türlü felaketleri musallat etsin inşallah!...
 
Amin!....
 
Allah: Sakarya’dan, Ardahan’a, Dumlupınar’dan Hakkari’ye, Çanakkale’den Kars’a, İzmir’den Şırnak’a velhasıl Türk’üyle, Kürt’üyle sırt sırta Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulması için şehit olan, tertemiz alınlarıyla toprağa düşmüş vatan evlatlarına, onların komutanlarına, onların baş komutanları olan  Mustafa Kemal Atatürk’e el, dil, kaş, göz uzatanların aşlarına, işlerine ve hatta ölmüşlerinin bile kabri hanelerine bin bir türlü felaketleri musallat etsin inşallah!...
 
Amin!....
 
Allah:: Burada yazılı olanları okuyarak, dinleyerek acıları acılarından sayanları, felaketleri felaketlerinden bilenleri, haksızlık ve hukuksuzluğa baş kaldırarak korkusuz, mert ve açık sözlülükte ve yüreklilikte karar kılan kullarını korusun inşallah!
 
Amin!...
 
Allah: Velhasıl, hakka ve hukuka aykırı olanların yollarındaki yolsuzluklarını ilmek ilmek yapıp da yağlar akan ırmaklarında yağlara bulayarak, sonrasında boyunlarına geçirilmesini sağlayarak ve bilhassa mazlumların da onları seyrederek oh oh, diyebilmelerini kadim kısmet eylesin inşallah!
 
Amin!...
 
Allah: Amin diyen dillerin zevalini önleyerek, diğer kafiri umumiyetin de sülale-i silsilesinin kökünü yok etsin inşallah! Ve bir daha, ola ki bir devletin, bir hükumetin başında olabilmelerini men ile, aşlarına, işlerine ve hatta ölmüşlerinin bile kabri hanelerine bin bir türlü felaketleri musallat etsin inşallah!...
 
Amin!... Amin!...
 
Sözümüzle: Ateş düştüğü yeri, nankör yattığı yeri, puşt ile pezevenk ise namusu ile şerefini yakar!
 
Nasihatle:
(TEVBE : 103) - Onların mallarından sadaka al ki, onunla kendilerini temizlersin, tertemiz edersin. Bir de haklarında hayır dua et. Çünkü senin duan kalplerini yatıştırır. Allah işitendir, bilendir.
 
https://twitter.com/onersamanli?lang=tr
https://www.facebook.com/profesoronersamanli?fref=ts
https://www.facebook.com/onersamanli?fref=ts

 
 
 
 

    :

    :

    :

    :

    "Dua eden dilleri, bedduaya sevk edenler!" hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI
    https://twitter.com/KarsiGazete