​İnsanlığın yeni utanç duvarı

Avrupa, Müslüman göçmenlere karşı balkanlarda utanç duvarını tamamlıyor.
Slovenya- Hırvatistan sınırına tel yerleştirme işlemi Gibina bölgesinden salı günü başlatıldı. Böylece hem ortak Avrupa hayali bitti hem de insanlık tarihine yeni utanç duvarı çekilmiş oldu.

ADRİYATİK’TEN ROMANYA’YA KADAR

Slovenya hükümeti, "Sınırların kontrolü için acil önlem“ diye tanımlasa da, işin aslı tamamen göçü durdurmaya yönelik. Slovenya’nın bu hamlesiyle Adriyatik Denizi’nden, Romanya sınırına kadar tüm bölge keskin jiletli tellerden oluşan duvarla kapatılmış olacak.

Slovenya askerleri yüksek olması için kat kat yapılan telleri çekerken, ülkede çekilecek telin uzunluğunun 670 kilometre olacağı belirtildi. Jiletli teller, kısa sürede göçmenlerin diğer bir geçiş noktası olan Brezice bölgesine kadar uzanacak. Slovenya hükümeti, çarşamba gününden itibaren bölgeye gazetecilerin girmesini de yasakladı.

DRAMI ENGELLEME EYLEMİ!

Bir kaç gün içinde ülkeye 30.000 göçmen beklendiğini belirten Slovenya, tel çekme işlemini „İnsanlık dramı yaşanmasını engelleme“ olarak niteledi. Başbakan Cerar, AB ülkeleri için sınırların açık kalacağı garantisini verdi. İki milyonluk bir ülke olan ve batı ile kuzey Avrupa’nın geçiş noktası üzerinde bulunan Slovenya’ya şu ana kadar 170.000 göçmen gelmişti. Avusturya’da bu tel çekme işlemi ile birlikte ülkeye göçmen akınının sınırlanmasını umuyor. Tüm AB üyesi ülkeler, tel çekme işleminde anlaşırken, en sonunda tüm göçmenlerin Türkiye’de kalması fikri gerçeğe dönüşmüş olacak.

İSTENMEYENLER TÜRKİYE’YE

Balkanlara çekilen bu tellerle, Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye üzerinden giden göçmenlerin Avrupa yolu kapanmış olacak. Avrupa istediği göçmeni bu hattın gerisinden alacak, istemediğini ise Türkiye’ye geri gönderecek. Geri Kabul Anlaşması ile birlikte Türkiye de, istenmeyen tüm göçmenleri almak zorunda kalacak.

    :

    :

    :

    :

    "​İnsanlığın yeni utanç duvarı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete