O dövmeye hapis cezası

Almanya'da vücuduna toplama kampı dövmesi yaptıran bir kişiye altı ay tecilli hapis cezası verildi.
Almanya'da Brandenburg eyaletindeki Oranienburg Sulh  Mahkemesi, beline bir toplama kampının silüeti ve "Jedem das Seine" (Herkes hak  ettiğini bulur) yazılı dövme yaptıran ve bunu yüzme havuzunda gösteren Marcel  Z'ye halkı kışkırtmak suçundan 6 ay tecilli hapis cezası verdi. 
 
Mahkeme Heyeti Başkanı Barbara Speidel-Mierke, böyle bir dövmenin  yaptırılmasının değil, bunu kamuoyu önünde göstermenin suç teşkil ettiğini  belirtti. 
 
Speidel-Mierke,  sanığın şimdiye kadar benzer siyasi suçlar  işlemediğine işaret ederek Marcel Z'ye 6 ay tecilli hapis cezası verdi. 
 
Almanya'nın Nasyonal Demokrat Partisi (NPD)
için Barnim Belediye  Meclisi Üyesi de olan Marcel  Z, mahkemede verdiği ifadede söz konusu dövmeyi bir  yüzme havuzunda gösterdiğini kabul etti. 
 
Savcılık iddianamesinde Marcel Z'nin, Auschwitz-Brikenau toplama  kampının silüetini ve Buchenwald Toplma Kampı'nın giriş kapısında yer alan "Jedem  das Seine"  yazısını bilerek beline dövme yaptırdığını vurgulayarak, devletin  buna net bir reaksiyon göstermesi gerektiğini belirtti. 
 
Siyasi düşüncesinden dolayı bu dövmeyi yaptıran sanığın böylelikle  toplama kampında öldürülenlere hakaret ettiği ifade edilen iddianamede, sanığa 10  ay hapis cezası verilmesi istendi. 
 
Marcel Z'nin avukatı Wolfram Nahrath ise müvekkilinin medya baskısıyla  karşı karşıya kaldığını, bunun böyle olacağını daha önceden tahmin etmesi  durumunda müvekkilinin üzerindeki tişörtü çıkartmayacağını belirterek, beraatını  istedi. 
 
Söz konusu olay bir gazetecinin 21 Kasım'da Oranienburg'daki bir yüzme  havuzunda Marcel Z'nin belindeki dövmenin fotoğrafını sosyal paylaşım sitesi  üzerinden paylaşmasının ardından ortaya çıkmıştı. 

Kaynak: milliyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "O dövmeye hapis cezası" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete