Ruhani: ABD özür dilerse ilişkilerimiz gelişebilir

İran Cumhurbaşkanı, nükleer anlaşmanın Tahran ile Washington arasındaki ilişkileri iyileştirmede bir yol açtığını, ancak diplomatik ilişkinin yeniden tesisi için ABD'den özür beklediklerini söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İtalya ziyareti öncesinde Corriere della Sera gazetesine konuştu. Batı ile İran arasındaki nükleer anlaşmanın Tahran ile Washington arasında daha iyi ilişkiler ve ve karşılıklı elçiliklerin açılması için imkan tanıdığını söyleyen Ruhani, bununla birlikte diplomatik ilişkilerin yeniden tesisi için ABD'den özür beklediklerini kaydetti.

Ruhani, nükleer anlaşmanın doğru şekilde uygulanması durumunda ABD ile daha az gerilimin zeminini oluşturacağını ve yeni bir dönemin koşullarını oluşturmak için kapıları açacağını söyledi.

ABD'LİLER ANAHTAR KONUMUNDA

Ancak Ruhani, ABD'nin anlaşmanın kendi payına düşen kısmını uygulamaması halinde, ilişkilerin eskisi gibi devam edeceğine dikkat çekti.

Büyükelçiliklerin yeniden açılması konusunda ise Ruhani, "Bu büyükelçilikler bir gün tekrar açılacak, fakat önemli olan davranışlar. Bu konuda ABD'liler anahtar konumda" dedi.

Kaynak: HaberSol

    :

    :

    :

    :

    "Ruhani: ABD özür dilerse ilişkilerimiz gelişebilir" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete