close

4+4+4 mağduru 260 bin kız çocuğu okula gidemedi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kadın ve erkeğin fıtratları gereği eşit olamayacağına yönelik sözlerinin yarattığı deprem devam ederken, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) ‘Medeni Kanunuma Sahip Çıkıyorum’ başlığında bir imza kampanyası başlattı.
Cumhuriyet’ten Özlem Yüzak’ın haberine göre, ‘Kadın erkek eşitliği, bir demokrasi meselesidir’ diyen İKKB koordinatörü Prof. Dr. Nazan Moroğlu, amaçlarının ilk etapta 1 milyon imza toplamak, ardından da kitlesel kadın eylemlerine başlamak olduğunu söyledi.

'260 BİN KIZ 4+4+4 MAĞDURU'

Türkiye’yi yönetenlerin son yıllarda kadına sadece anne rolü atfedip birey değil ailenin bir parçası olarak gördüklerini belirten Moroğlu, pedofili, kadına yönelik şiddet, 4+4+4 sistemi ve 260 bin kız çocuğunun ikinci kademe eğitime gönderilmemesinin de bu bakışın yansıması olduğunu kaydetti.

Moroğlu, “Türkiye’yi yönetenlerin ağızlarından çıkan ‘Kadın-erkek eşit değildir’ sözleri ‘artık bu gerçek ülkenin her noktasına yerleşsin’ söylemi. Biz kadın kuruluşları olarak Cumhuriyetin kuruluş felsefesi olan kadın erkek eşitliğinin ve kadın kuruluşlarının ısrarlı mücadelesiyle elde edilen gelişmenin geri götürülmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

HİTLER'İN 3K FORMÜLÜ

İKKB Kurucusu Prof. Dr. Necla Arat ise hayli dikkat çekici bir benzetme yaptı: “Hitler de kadınlara 3K formülünü öneriyordu. Yani ‘çocuk, mutfak, kilise’. Şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Çocuk, Kadın, Cami’ söylemi içinde” vurgusu yapıyor. İKKB üyeleri ile sohbette “Laik teyze” konusu da gündeme geliyor. Laiklik, özgürlük ve eşitliğimizin oturtulduğu temel olduğu için bu söyleme karşı hiçbir alınganlıkları olmadığını söylüyorlar.”

AKP’nin sivil toplumu farklı yapılandırdığını belirten Arat, ” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ ın yönetim kurulu üyesi olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) kadın eşitliğini savunmak yerine “kadınlara adil davranın” söylemini benimsediğini belirtiyorlar” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "4+4+4 mağduru 260 bin kız çocuğu okula gidemedi" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ