close

'Hayırsever işadamı'nın kaçak okulu bugün resmileşiyor

17 Aralık operasyonunun kilit ismi işadamı Rıza Sarraf’ın ‘bağışlarıyla’ Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yönetim kurulu üyesi olduğu dernek için yaptırılan ‘kaçak’ anaokulu bugün Milli Eğitim Bakanlığı’na devrediliyor.
17 Aralık operasyonunun kilit ismi işadamı Rıza Sarraf’ın ‘bağışlarıyla’ Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yönetim kurulu üyesi olduğu dernek için yaptırılan ‘kaçak’ anaokulu bugün Milli Eğitim Bakanlığı’na devrediliyor. Emine Erdoğan daha önce derneklerine yaptığı yardımlar nedeniyle Rıza Sarraf’a plaket bile vermişti.

Devir teklifini bugün görüşecek olan İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Ferhat Epözdemir, “Türkiye’de Cumhurbaşkanı kaçak inşaat yaparsa, o sarayda da devleti yönetmeye çalışırsa, bütün akrabaları kurumsal bir yolsuzluğun içerisinde olursa tabii ki böyle olur. Kaçak binalar resmileştirilir” dedi.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, teklif meclisten geçerse anaokulunun da bulunduğu alan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilecek.

'KAÇAK BİNAYI MEŞRULAŞTIRMAK İSTİYORLAR'

Duruma tepki gösteren Epözdemir, binayı meşrulaştırmak için geriye dönük işlemler yapıldığını ve Milli Eğitim’e devredilmesiyle de bu işlemin tamamlanacağını savundu.

Epözdemir, "Güya Milli Eğitim’in talebi varmış. Tapu değişikliği yaptılar. Parsel numarasını değiştirdiler. Geriye dönük yapılan işlemlerden bunu anlıyoruz. Mevcut bina kaçak binaydı. Tabelası da asıldı. Sonradan söktüler. Belediyeden bir ruhsat alınmadı. İmar müracatı yok. Resmen yapılan kaçak inşaat” diye konuştu.

'KAYMAKAMLA PROTOKOL YAPILDI'

Epözdemir, Sarraf’ın eşi Ebru Gündeş’le eski Gaziosmanpaşa Kaymakamı Serdar Yavuz’un arsa üzerinde protokol yaptığını iddia ederek söz konusu konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi. Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) yaptırılan anaokulunun bulunduğu araziyi ‘mahalledeki öğrenci yoğunluğundan dolayı ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte ilköğretim okulu amaçlı kullanılmak üzere’ talep etmişti.

    :

    :

    :

    :

    "'Hayırsever işadamı'nın kaçak okulu bugün resmileşiyor" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ