Sanayicilerden devlete çağrı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, uluslararası arenada kritik gelişmeler yaşanırken, 2015’i de seçim ortamında geçirmemek için genel seçimin 2014’e alınmasını önerdi.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Oda Meclisi, “Küresel Ölçekte Yaşanan Dış Politika ve Ekonomik Gelişmelerin Ekonomimiz ile Sanayimize Etkileri” konulu aylık geleneksel toplantısını gerçekleştirdi. Kültür Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Doktor Hasan Köni’nin konuk olarak katıldığı Meclis toplantısında konuşan Erdal Bahçıvan, uluslararası ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendirerek, Türkiye’nin böylesi kritik bir dönemde bir buçuk yılı bulan bir seçim sürecine girdiğine işaret etti. Bahçıvan, “İSO olarak, 2015’te yapılacak genel seçimin de 2014’e alınarak sürecin bu yıl tamamlanmasını önerdiklerini” söyledi.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan şöyle dedi; 
“Uluslararası arenada son derece kritik gelişmeler yaşanırken ülkemizin iç istikrara ve kardeşçe yaşamaya en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçmekteyiz. İşte tam da böyle bir dönemde bu hafta sonu yapılacak yerel seçimlerle birlikte üç seçimi içeren, neredeyse bir buçuk yılı bulacak olan yoğun bir seçim takviminin içine girmiş bulunuyoruz.

Seçimlerden kaçamayız, bu demokrasinin bir gereğidir. Öte yandan seçimleri tarihinde yapmak gibi ilkesel bir mutabakat Türkiye’de son yıllarda oluşmuş olmakla birlikte takvimdeki değişikliğin artık önemli bir sorumluluk haline geldiğini düşünüyoruz.

İstanbul Sanayi Odası olarak; küresel ölçekte dış politika ve ekonomi alanında kritik gelişmeler, kutuplaşma ve belirsizlikler yaşanırken; 2015’te yapılacak olan genel seçimlerin 2014 yılına alınarak, Türkiye’nin seçim sürecinin 2014 yılında tamamlanmasının ülkemiz ekonomisi ile toplumsal refah ve barışımıza olumlu katkılar yapacağına inanıyoruz.”

    :

    :

    :

    :

    "Sanayicilerden devlete çağrı" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ