Dünyanın 25 ülkesinden gelen genç bilişimciler, geliştirdikleri birbirinden ilginç projeleri ile Almatı’daki Uluslararası Bilişim Olimpiyatları'nda (Infomatrix) görücüye çıktı.
Dünyanın 25 ülkesinden gelen genç bilişimciler, geliştirdikleri birbirinden ilginç projeleri ile Almatı’daki Uluslararası Bilişim Olimpiyatları'nda (Infomatrix) görücüye çıktı. Hayatı kolaylaştıran sosyal projelerden güreşen robotlara, insansız hava araçlarından eğitici programlara kadar yüzlerce eserle yarışan genç yetenekler, dereceye girebilmek için büyük çaba harcadı.
Kazakistan'ın Almatı şehrinde, Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası İnfomatrix 2014 Bilgisayar Olimpiyatları, bu sene de birbirinden ilginç projelerle dikkat çekti. Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığı ve Kazakistan Teknoloji Enstitüsü'nün de desteği ile düzenlenen olimpiyatta bu sene 25 ülkeden 200’e yakın öğrenci yarışıyor.
Kazakistan’da ikinci kez düzenlenen bu organizasyonda; programcılık, bilgisayarla sanat, sistem kontrol, dijital içerik ve mini sumo robot yarışı kategorilerini kapsayan olimpiyatlarda genç beyinler, hem ülkelerini hem de projelerini sergileme ve tanıtma imkanı bulacaklar. 3 gün devam edecek olan İnfomatrix 2014 Bilgisayar Olimpiyatları finallerinde proje sahibi öğrenciler, fuarda çalışmalarını tanıttıktan sonra her biri kendi alanlarında uzman jüri üyelerine çalışmalarını takdim etti.
Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yüksel Köseoğlu açılışta yaptığı konuşmada, böyle dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını söyledi.
Infomatrix yarışmasının uluslararası düzeyde düzenledikleri en önemli yarışmalardan biri olduğunu söyleyen Köseoğlu, "Infomatrix'e katılan bütün yarışmacıların her birisinin yetenekli ve başarılı olduğunu düşünüyorum. Buraya çeşitli elemelerden sonra katılan yarışmacıların dünyanın önemli üniversite ve teknoloji merkezlerinde eğitim almayı hak ettiklerine inanıyorum." dedi.