AKP 'zam yok' dedi, ekmeğe yüzde 25 zam geldi!

Yeni yılla başlayan zamlar hız kesmiyor. Hükümetin “zam yok” açıklamasına rağmen, ekmeğe yüzde 25 zam yapıldı.
Terör olayları ve Akademisyen geriliminin gündemi kapladığı bir dönemde ekmeğe birbiri ardına zam geliyor.  Hükümetin “zam yok” dediği ekmeğe iller sırasıyla zam yapmaya başladı. Önce İstanbul’da ekmek 1 lira 25 kuruşa çıktı. Bazı ilçelerde ise 75 kuruştan 1 liraya yükseldi.

Ardından Kocaeli’den zam haberi geldi ve 250 gramlık ekmek 1 liradan 1 lira 25 kuruşa yükseldi. Son zam da Ankara’da yapıldı.  Ankaralı, daha önce 75 kuruşa aldığı 250 gramlık ekmeği artık 1 liradan yiyecek.

BAKAN “ZAM YALAN” DEMİŞTİ

Ekmeğe zam yapılacağına yönelik haberlere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tepki göstermiş ve 6 Aralık gecesi katıldığı bir TV programında “yalan” demişti. Çelik, “ekmeğe zam geleceği” iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtmiş ve “Böyle bir şey söz konusu değil” demişti.

RESMİ SİTESİNDE DURUYOR

Bakan Çelik, 6 Aralık 2015 gecesi Kanal 24 TV’de katıldığı programda, ekmeğe zam yapılacağı iddialarını yalanlamıştı. Bakanın bu açıklaması halen Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alıyor. Çelik, ekmeğe zam iddialarına ilişkin soru üzerine, ‘’Altını çiziyorum ekmeğe zam yok’’ demişti.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "AKP 'zam yok' dedi, ekmeğe yüzde 25 zam geldi! " hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete