Trafik denetleme sistemi 250 bin TL'lik AUDİ doğurdu

Uşak'ın İzmir-Ankara karayolu üzerindeki Banaz ilçesinde 43 gün önce faaliyete geçen "Trafik Elektronik Denetleme Sistemi" (TEDES) ile 100 binin üzerinde hız sınırını aşma cezası yazılması dolayısıyla gelen şikayetler üzerine valilik harekete geçti.
Uşak'a bağlı Banaz Belediyesi TEDES Adı verilen Trafik Elektronik denetleme sistemi ile Türkiye’nin gündemine oturdu. 43 günde 100 bin 718  Bin araca 32 Milyon TL civarı ceza kesilerek gelmiş geçmiş en büyük rekor kırıldı. 

TEDES İhalesinin hemen Sonrası Kurulan Derneğe 250 Bin liralık Audi Araç alınıp Başkanın oğluna kullanılması için verilmesi dedikoduları daha da artırdı. 

VATANDAŞ YOLUNU BULAMIYOR


Uşak’ta bu zamana kadar kesilmiş cezaların toplamı kadar ceza sadece 43 günde kesildi. İhaleyi alan Abalıoğlu Holding ve Banaz belediyesi para içinde yüzmeye devam ederken yeteri kadar uyarılmayan vatandaşlar ise ceza yemekten evin yolunu bulamayacak hale geleceklerdi.

TEDES NEDİR?

Hız sınırını aşan araçları yada kırmızı ışık ihlali yapan araçları tespit edip ceza yazıyor. Bu da sürücülerin aşırı hız yapmasını kontrol ediyor. Fakat kanuna TEDES’in kurulduğu yerlerde gerekli uyarıların yapılması isteniyor. 

TEDES’in kurulma döneminde Başkan'ın oğlunun kullanmaya başladığı 250 Bin liralık Audi A6 ise vatandaşın gözünden kaçmadı.



BELEDİYE KÜÇÜK TABELALAR ASIYOR

Konu ile ilgili daha önce ihaleyi alan firmanın temsilcisi ile Başkanın özel danışmanım dediği İsmail Atalay’ın Uşak’ta bulunan Lüks bir otelde pazarlıklar yaptığı iddiaları gündeme gelmiş.

Uşak.tv'de yer alan habere göre Başkan ve İhaleyi kazanan firma ile ilgili iddialar şu şekilde;

TEDES yapılır yapılmaz da Banaz’da nerden geldiği bir türlü açıklanmayan araçlar piyasaya çıkmıştı. Başkan Zafer Arpacı araçların TEDES’i kuran firma tarafından kullanım için verildiğini belirtmiş mi. Ancak sonradan bu konuyu çok deşiyorsunuz diye tepki gösterdi. 3 gün Kaymakam ile görüşmek için gittiğimizde bir türlü görüşemedik. Kaymakam telefonlarımızı açmadığı gibi Sekreteri de hep Kaymakamın yoğun olduğunu belirtip bağlamadı. Bunun üzerine konuyu iyice araştırmaya başladık.

ARAÇ SORULUNCA RANDEVU İPTAL EDİLDİ

TEDES’in kurulma döneminde gökten zembille bir adet 250 Bin liralık Audi A6 Araç inmiş bu aracıda Belediye Başkanı Zafer Arpacının Oğlu İrfan Arpacı’nın kullandığını bütün Banaz biliyor. 64 FN 400 Plakalı Aracı sorguladığımızda aracın Nisan 2015 tarihinde Banaz Turizm ve Kalkınma Derneği adına tescillendiğini tespit ettik. Bu derneğin başkanının da Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Çakın olduğunu öğrendik. Bunun üzerine Hüsnü Çakın’ı aradık. Ancak Hüsnü çakın yaklaşık bir hafta önce müsaitim demesine rağmen Audi sorumuz üzerine şu an ihaledeyim sonra arayın diyerek telefonu kapattı ve bir daha telefonumuzu açmadı. Günlerce Hüsnü Çakın’ı aradık ama ulaşamadık. Bunun üzerine TEDES ihalesini lan Abalıoğlu Holding Yönetim Kurulu üyesi Oğuz Abalıoğlu’nu aradık ve kendilerinin Banaz Belediyesi yada Banaz Turizm ve Kalkınma Derneğine herhangi bir araç yada para bağışında bulunup bulunmadığını sorduk. O da kesinlikle böyle bir bağışlarının olmadığını belirtti.  

ARAMALARA RAĞMEN TELEFONU AÇMADI

Dün başka bir telefon numarasından arayınca Hüsnü çakın telefonumuzu açtı ve Audi meselesini sorma fırsatımız oldu. Hüsnü Çakın bizi oldukça tersledikten sonra aracı kendi aramızda para toplayıp aldık ve 2 yıllık için belediye başkanına kullanması için verdik dedi. Kimlerden bağış alındığını sorduğumuzda Derneğin genel sekreteri İsmail Atalay’ı aramamızı istedi ve gerekli bilgilerin bize verileceğini söyledi. Bunun üzerine İsmail Atalay’ı aradık ve Audi araç ile ilgili bilgi vermesini istedik. İsmail Atalay yemekte olduğunu ve döneceğini söyledi ancak dönmedi. Bunun üzerine tekrar tekrar aradık ama bu defa telefonlarımızı açmadı. 

TEDES Çalışıyor Belediye ve Abalıoğlu Holding para basıyor. 

Yaşanan olayın ardında valolaya el koydu. 3 olan ceza sayıları bire indirildi.

Kaynak: www.usak.tv

    :

    :

    :

    :

    "Trafik denetleme sistemi 250 bin TL'lik AUDİ doğurdu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete