Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Serdaroğlu: "Pazartesi günü karar vereceğiz"

BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, 4 ayrı fabrikada konuştu; buna göre grevin akıbetine Pazartesi günü karar verilecek.
AKP'nin grevi yasaklanmasıyla birlikte Birleşik Metal iş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu Gebze'deki fabrikaları gezerek, grevdeki işçilerle konuştu. İşçiler büyük bir kararlılıkla "hükümet istifa" sloganları atarken, Serdaroğlu Pazartesi günü ne yapılacağına yarın karar vereceklerini açıkladı. 

Bakanlar Kurulu tarafından verilen grev iptali kararının ardından Gebze'deki Kroman Çelik, Sarkuysan, Yücel Boru, Çayırova Boru'daki grevci işçileri ziyaret eden Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sürecin nasıl devam edeceğine dair açıklamalarda bulundu. İşçiler Serdaroğlu'nun konuşmasını "hükümet istifa", "biz bu yola baş koyduk geri dönüş yok" ve "açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz" sloganlariyla kesti. 

Birleşik Metal-İş Başkanı Adnan Serdaroğlu, Bakanlar Kurulu'nun metal grevini erteleme kararının ardından bir dizi açıklama yaptı.

Serdaroğlu'nun açıklamasından satırbaşları şöyle;

- Fabrikalarda bu kararlar ve yöntem ile iş barışını ve yüksek verimliliği sağlayamazlar.

- Sermaye örgütünün insanlara saygısı yok, bizim de onlara yok. MESS'ten istifa edenleri tehdit ediyorlar (TÜSİAD).

- Bunların demokrasi anlayışı bu kadra, bu erteleme değil yasaklamadır. Biz bu haberi televizyondan küçük bir altyazı ile öğreniyoruz. İnsnalar demokrasiyle yönetildiğimizi zannetmesin. Bunun adı demokrasi değil faşizmdir.

- Hükümet yıllardır sürdürdüğü işçi düşmanı politikaları sürdürmektedir. Sermayeyle işbirliği içinde insan hak ve hukukunu hiçe sayıyorlar.

- Yoksulluk, hak, hukuk edebiyatı yapanlar trilyonlarca liralık saraylarda otururken işçilerin durumunu anlamıyorlar. Biri boğazdaki sarayda, biri Ankara'daki sarayda. 

- Fabrika içindeki mücadelemizi uzun vadeli sürdüreceğiz, bir gün değil.

- Danıştaya itirazımızı sunacağız fakat yargı da sermaye ve hükümetin kontrolünde bunu biliyoruz.

- Yarın, Pazartesi günü ile ilgili ne yapılacağına karar verilecek, eylemlerimizi nasıl sürdürüceğimizi belirleyeceğiz.
Bu haber 369 kez okundu

    :

    :

    :

    :

    "Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Serdaroğlu: "Pazartesi günü karar vereceğiz"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ