​CHP Kadın Komisyonu: "Sistem iflas etti!"

CHP Kadın Komisyonu: "Cansel'i intihara sürükleyen tecavüzün takipçisiyiz."
KARŞI GAZETE | ANKARA

“CANSEL İÇİN SUSMAYACAĞIZ”


CHP Kadın Komisyonu, ailesine anlatamadığı tecavüz sonrası, tecavüzcüyü şikayet ettiği okul yönetimi ve öğretmenlerinden destek göremeyerek  intiharı seçen  Cansel'in ardından, "susmayacağız" diyerek davanın takipçisi olacağını açıkladı.


CHP Kadın Komisyonu Başkanı Tekirdağ Milletvekili  Candan Yüceer,  son yıllarda kadına şiddet ve tecavüzün ayyuka çıktığı belirterek Türkiye’de uygulanmayan mevzuatın ve kağıt üzerinde kalan uluslararası sözleşmelerin,  cinayet  olarak kadınlara geri döndüğünü öne sürdü.

"ÖĞRETMENLERİ VE OKULU CANSEL'İ YALNIZ BIRAKMIŞ..."

"İlk imzacısı olduğumuz İstanbul Sözleşmesi’ne göre Devletin yükümlülüğü kadına karşı şiddeti önlemek, korumak, kovuşturmak ve kadınlara destek mekanizmaları oluşturmak için gerekli politikalar üretmektir" diyen Yüceer, öğretmeninin tecavüzüne uğrayan 18 yaşındaki Cansel'in mücadelesinde yalnız bırakıldığını vurguladı.

CHP Kadın-Çocuk Hak ve İhlallerini İnceleme ve İzleme Komisyonu'nun davanın sonuna kadar takipçisi olacağını kaydeden Yüceer, şöyle konuştu:

"SİSTEM, GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜME YOLLUYOR..."

"Bir genç kızı çaresizlik içinde bırakan, yeterli destek sağlamayan bir sistem yok olmaya mahkumdur. Taciz ve tecavüz kurbanlarına bile yardım edemeyen, göz göre göre genç bir kızı ölüme yollayan bir sistem; kime nasıl yardım edecektir?

"CANSEL'İN ÇIĞLIĞINI DUYMAYAN KULAKLAR, HER ŞEYE SAĞIRDIR"

Cansel’in çığlığını duymayan kulaklar; her şeye sağırdır. Canseller ölmesin diye, kadınlar şiddete, tacize, tecavüze uğramasın diye, çığlıkları duyulsun diye yapılması gereken her şeyi yapmak insan onuru taşıyan herkesin boynunun borcudur. Ama  öncelikle ülkeyi yönetenlerin borcudur. Kadınlar, şiddete yönelik, yaşam haklarının korunmasına yönelik Parlamentodan kararlı adımların atılmasını beklemektedir."

Karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​CHP Kadın Komisyonu: "Sistem iflas etti!"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete