close

“Devlet Cizre’de ekmek değil, fırınları dağıttı”

Cizre’deki polis şiddeti sürerken, fırınlar gündeme gelmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cizre'de fırınlar açık, kontrol altında halka ekmek dağıtılıyor" demişti.
Yoğun çatışmaların yaşandığı Cizre’de yaralar sarılmaya çalışılıyor. Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla birlikte hasar gören binalar onarılmaya başlandı. Nur mahallesinde fırını tamamen kullanılamaz hale getirilen Rıdvan Erol da dün fırınını toparlamaya başladı.

EKMEKLERİ SOKAĞA ATTILAR

Rıdvan Erol, özel harekatçılar tarafından darp edilerek fırından çıkarıldığını, daha sonra ekmeklerin etrafa atıldığını dükkanın da dağıtıldığını anlattı. Erol, “Başbakan doğru söylüyor; ekmekleri dağıttılar. Ama halka değil, dükkanı dağıttılar, ekmekleri sokaklara attılar. Daha sonra fırını kullanılmaz hale getirdiler” dedi. Erol şunları söyledi:

'EKMEK DAĞITILIYOR DİYE YALAN SÖYLÜYORLAR'

“Her yerde haber çıkıyor, ekmek dağıtılıyor diye. Peki bunlar niye yalan söylüyor? Size anlatalım doğruyu. Burada devlet tek bir ekmek dağıtmamıştır. Başbakan yalan söylüyor. Ama şu konuda doğru söylüyor; ekmeklerin dağıtıldığı doğrudur. Ama halka dağıtıldığı değil. Dükkanı tamamen dağıtanlar, ekmekleri de sokaklara attılar. Sonra toplayıp gittiler. Daha sonra fırını kullanılmaz hale getirdiler. Sırf burada tek fırın olduğu için burayı bu kadar hedef aldılar.”

Zaten sokağa çıkamadık. Bütün gücünü buraya kullandılar. Hırslarını alamayıp bomba attılar içeriye. Tek bir malzememiz sağlam değil. Ama her ne olursa olsun yeniden burayı inşa edip, insanları ekmeksiz bırakmayacağım. Kaç gündür burada yaşanan açlık, ekmeksizlik yüreğimizi yaktı.”

Yıllarca emek verdiği fırınının yeniden inşa edilmesi için tüm gücüyle çalışacağını söyleyen Erol, “Buradaki çocukların gözünün içine baktığımda, ekmeksiz kaldıkları aklıma geldikçe daha da gayret ediyorum. Tüm halkların buradaki vahşeti gördüğünü biliyoruz. Ama ricamız lütfen o haberlere inanmasınlar. Gerçek burada işte. Fırının bu hali her şeyi anlatıyor” diye konuştu.

Kaynak: Evsrensel / Hasan Akbaş

    :

    :

    :

    :

    "“Devlet Cizre’de ekmek değil, fırınları dağıttı”" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete