Efkan Ala'ya vali konağı

İktidara geldiğinde vekil konutlarında kalmayıp şov yapan AKP'liler şimdi saraylardan, konaklardan vazgeçmiyor!
Ankara Vali Konağı, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın resmi konutu oldu. Çankaya Caddesi üzerindeki Vali Konağı, 'ivedi' olarak tadilata alındı. Onarım işi için 266 bin dolarlık ihale yapıldı

İçişleri Bakanlığı Müşteşarlığı’nın 14 Ekim 2014 tarihinde onay verdiği, 'İçişleri Bakanlığı Bakan Resmi Konutu Tadilat ve Onarım İşi' ihalesi, onay tarihinden bir gün sonra 15 Ekim 2014 tarihinde yapıldı. İhale Kamu İhale Kanunu’nun 21-C maddesine göre 'davet' yöntemi ile yapılan ihaleyi, 595 bin TL’ye (266 bin dolara) MT Güven Elektrik Elektronik Tel. İnş. Taah. İth. İhr. Sa. ve Tic. Ltd. Şirketi üstlendi. İhale Kanununun 21-C maddesi şöyle: “Savunma ve güvenlikle ilgili özel durumların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.” Bu tür durumlarda idareler, en az 3 firmayı davet edip, pazarlıkla ihaleyi sonuçlandırabiliyor.

BİR AYDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Yurt'tan Mehmet Demirkaya'nın haberine göre, Bakanlık, ihaleyi üstlenen MT Güven firması ile 21 Ekim 2014 tarihinde sözleşme imzaladı. İhalenin sonuç ilanı ise 23 Ekim 2014 tarihinde açıklandı. Sonuç ilanına göre 'tadilat ve onarım' işinin yapılacağı yer, Çankaya Mahallesi Çankaya Caddesi No:12 Çankaya olarak gösterildi. Söz konusu yerde, 1973 yılında yapılan ve projesini ünlü mimar Enver Tokay’ın çizdiği Ankara Vali Konağı bulunuyor. Sözleşmeye göre tadilat işi bir ay içinde tamamlanacak.

ALA DIŞARIDAN ATANDI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 25 Aralık 2013 tarihinde, istifa eden Muammer Güler’in yerine atanmıştı. Milletvekili olmamasına karşın dışarıdan bakan olarak atanan Ala, 1965 Erzurum doğumlu. İstunbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Ala, Dernekpazarı, Kabataş ilçelerinde Kaymakamlık, Tunceli Vali Yardımcılığı, Batman ve Diyarbakır Valiliği yaptı. Ala, 2007 yılında Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirilmişti.

ÖDÜL ALAN PROJE

Ankara Vali Konağı'nın mimarı Enver Tokay, Türkiye’de inşa edilmiş ilk gökdelen olarak kabul edilen 24 katlı Kızılay Emek İşhanı'nı da projelendirmişti. Emek İşhanı 1959-1965 yılları arasında inşa edilmişti. İTÜ Mimarlık Fakültesi’ni 1945 yılında bitiren Tokay’ın bitirme tezi, 'İstanbul Şadırvanları' 1951’de kitap olarak basıldı. Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin 2012 yılında düzenlediği 10. Mimarlık Ödülleri kapsamında Enver Tokay’a, 'Ankara Vali Konağı' için Jüri Özel Ödülü verilmişti. Ödülün veriliş gerekçesinde şöyle denilmişti: “Özellikle modern mimarlık mirasının hızla aşınmaya uğradığı Başkent ortamında Ankara Vali Konağı, modernist dil kullanılarak geleneksel mimarimizin soyutlanıp yorumlandığı yapı olması ve bir dönem mimarlığını, bu mimarlığın Başkent'te kabul görme biçimini başarıyla temsil etmesi nedeniyle jüri özel ödülüne oybirliği ile değer bulunmuş, jüri bu ödül ile modern mimarlık mirasımızın korunmasının önemine dikkat çekmeyi hedeflemiştir.”


    :

    :

    :

    :

    "Efkan Ala'ya vali konağı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete