Emekli Albaya Davutoğlu afişi cezası!

Emekli Albay Ahmet Hasip Tulumbacı'ya (83), Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun afişini yırttığı gerekçesi ile 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi.
AKP’liler, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 7 Haziran Seçimi öncesindeki İzmir Mitingi’ni duyurmak için  reklam panolarına afişler astı. İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde yaşayan Emekli Albay Ahmet Hasip Tulumbacı’nın, Girne Caddesi’nde asılı olan, Davutoğlu’nun fotoğrafının bulunduğu afişi yırttığı öne sürüldü.

AKP Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın eski başkan yardımcısı Nurettin Albayrak, polis merkezine giderek Tulumbacı’dan şikayetçi oldu. Polis güvenlik kameralarını izledi ve Tulumbacı’yı takibe aldı. Daha sonra savcılığa intikal eden olay mahkemeye taşındı. Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlandı.

1 YIL 15 GÜN HAPİS CEZASI

Tulumbacı’nın suçlamaları kabul etmeyerek beraatini talep ettiği davada mahkeme vatandaşı suçlu buldu. Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Tulumbacı’nın siyasi partinin eşyasına zarar verme suçu işlediğini belirterek bir yıl hapis cezası verdi. Bu olayın zincirleme devam ettiğini vurgulayan hakim Bayram Yılmaz, cezayı katlayarak 1 yıl 3 aya çıkarttı. Ardından, sanığın geçmişteki iyi hal ve durumu göz önüne alınarak, ceza 1 yıl 15 gün hapis cezasına indirildi.

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırılarak ceza ertelendi. Tulumbacı eğer 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlerse hapis yatacak.



AKP YÖNETİCİSİ ŞİKAYET ETMİŞTİ

Olayın meydana geldiği tarihte AKP Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın başkan yardımcısı olan Nurettin Albayrak, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada,”Afişlerimizin yırtılması üzerine takip başlattık. Polise başvurduk. Sonra mahkeme süreci başladı. Maddi bir talepte bulunmadım. Mahkeme kararı ile adalet yerini buldu. Hiç kimsenin, hiçbir siyasi parti afişini yırtmaya hakkı yok. Sonradan üzüldüm. 83 yaşındaki vatandaşımızın elini öpmek istedim, böyle olmasını istemezdim dedim. Kendisi, ben de böyle olmasını istemezdim dedi” ifadelerini kullandı.

    :

    :

    :

    :

    "Emekli Albaya Davutoğlu afişi cezası!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete