Feyzioğlu: İftiralara inanan yok

Feyzioğlu, staj kredisini ödemeyen avukatlara icra takibi başlatılmasının şikayet konusu olmasını “kuru iftira” olarak nitelendirdi
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, staj kredisini ödemeyen avukatlara özel bir hukuk bürosu aracılığıyla icra takibi başlatılmasının şikayet konusu olmasını “kuru iftira” olarak nitelendirdi.

Feyzioğlu şunları söyledi:

“Göreve geldiğimizde Türkiye Barolar Birliği’nin 11 milyon TL kredi alacağı bulunuyordu. Bu borçları tahsil etmek ya da etmemek bizim yetkimizde olan bir konu değil, kanuni bir zorunluluk.

Nitekim Adalet Bakanlığı müfettiş raporlarında da bu hususta TBB’ye uyarı geldi. O dönem hukuk müşavirliğimizin elindeki dosya sayıları ve çalışmalarının yoğunluğu doğrudan takip gerektiren ve bir kısmı zaman aşımına uğrama tehlikesi bulunan icra dosyalarının dışardan avukatlık hizmeti yoluyla yerine getirilmesini zorunlu kıldı.

Bu nedenle dosyaları bizzat takibe yönelik hazırlıklarımızı tamamlayana kadar geçici olarak, icra hukuku alanında yetkinliği bilinen bir avukatlık bürosuna verdik. Ayrıca, takibe konu dosya sayısı haberde belirtildiği gibi 16 bin değil, 1615’tir.

Dosyaları tek bir büroya vermemiz bizim takibini yapmamızı da kolaylaştırdı. Nitekim, gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladık ve takip işlemlerini ekim ayından beri hukuk müşavirliğimiz yürütüyor. Bu çalışmamız sayesinde bugün staj kredisinde iyileştirme yapabildik ve aylık 500 TL’den 600 TL’ye çıkardık.

Konuyu gerçek mecrasından saptırarak yaklaşan baro seçimleri için ucuz polemik konusu yapanlar, bizden önce meslektaşlarımıza büyük bir saygısızlık yapıyor. Her hizmeti kötü niyetle karalamaya ve inatla iftira atmaya devam ediyorlar. Ancak şu da bir gerçek ki kendi iftiralarına da kendilerinden başka inanan yok”.

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Feyzioğlu: İftiralara inanan yok" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete